to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:17 | 22.01.2015

πηγή: newsbomb

Πολιτική

Το διαδίκτυο βγάζει κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ!

Η πρωτοκαθεδρία του ΣΥΡΙΖΑ στη δημόσια διαδικτυακή σφαίρα είναι αναλογικά σχετική και με την καθολική επικράτηση του κόμματος στη δημόσια συζήτηση, όπως τεκμηριώνει η έρευνα του Newsbomb.gr την οποία πραγματοποίησε η NEW MEDIA CONCEPT, μέσω της Brandwatch.


Ειδικότερα οι αναφορές στο διαδίκτυο για όλα τα κόμματα που περνούν ή βρίσκονται κοντά στο όριο του 3%, από τις 13/1, δείχνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το κόμμα που συζητείται περισσότερο στα webmedia.

Πρωταθλητής είναι το twitter και ακολουθούν τα ενημερωτικά sites, τα blogs και το facebook.

Η ΝΔ μόλις που φτάνει στο όριο των μισών αναφορών του ΣΥΡΙΖΑ, επιβεβαιώνοντας τη δημοσκοπική υστέρηση και ταυτόχρονα την τάση υπέρ της σημερινής αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Η υπεροχή του ΣΥΡΙΖΑ είναι τόσο «θορυβώδης» στο web, που ξεπερνά τις συνολικές αναφορές και των άλλων 7 κομμάτων.

 sigkrisi kommaton 13-19

Ο Αλέξης Τσίπας είναι ο «αγαπημένος» αρχηγός του twitter, ανεβάζοντας τον υποψήφιο πρωθυπουργό σε πολύ υψηλά επίπεδα στη δημόσια διαδικτυακή συζήτηση. Στα News sites, το Facebook και τα Blogs η εικόνα δείχνει ότι ακολουθούν σε αναφορές πίσω από τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, ο Αντώνης Σαμαράς και ο Γιώργος Παπανδρέου.

Δείτε το interactive chart 2 στο τέλος του άρθρου

 sigrisi arxigon 13-19

Η εικόνα στο μεγαλύτερο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Facebook, είναι αντιστοίχως ανάλογη για τους δύο μονομάχους της Κυριακής, αλλά για τα υπόλοιπα κόμματα εμφανίζονται διαφορές που αποκαλύπτουν και την ιδιαιτερότητα τόσο της συζήτησης του κοινού, όσο και της στρατηγικής που έχει επιλέξει κάθε κόμμα. Έτσι, το ΠΑΣΟΚ εμφανίζεται να αναφέρεται σε μεγάλο αριθμό δημοσιεύσεων και στην 3η θέση πίσω από τον ΣΥΡΙΖΑ και τη ΝΔ. Παράλληλα, οι ΑΝΕΛ κάνουν ιδιαίτερα αισθητή την παρουσία τους στο Facebook. Το ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ δείχνουν να βρίσκονται σε έναν ανταγωνισμό για την κατάληψη της 4ης θέσης στο διαδικτυακό "θόρυβο" στο Facebook, και όχι μόνο. Ακολουθούν η Χρυσή Αυγή, η ΔΗΜΑΡ και το ΚΙΔΗΣΟ.

Πίνακας 2. Σύγκριση διαδικτυακών αναφορών κομμάτων στο Facebook (13-19 Ιαν.)

sygrisi kommaton 13-19 Facebook

Το πιο δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ φαίνεται να είναι οι διαδικτυακές αναφορές του κόμματος στο άλλο μεγάλο μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το Twitter.
Ούτε τις μισές αναφορές του ΣΥΡΙΖΑ δεν κατορθώνει να φτάσει η ΝΔ, ενώ για τις θέσεις 3-5 το ΠΑΣΟΚ αντιμετωπίζει σκληρό ανταγωνισμό από το ΚΚΕ και το ΠΟΤΑΜΙ. Τον πιο μικρό "θόρυβο" προκαλούν τα υπόλοιπα 4 κόμματα.

Πίνακας 3. Σύγκριση διαδικτυακών αναφορών κομμάτων στο Twitter (13-19 Ιαν.) που φαίνεται να είναι το δυνατό χαρτί του ΣΥΡΙΖΑ στα Social Media.

sigrisi kommaton 13-19 twitter

Στη διερεύνηση για το μέγεθος του διαδικτυακού θορύβου από τις αναφορές σε Blogs και News Sites, είναι αποκαλυπτικό ότι με εξαίρεση την πρωτιά ΣΥΡΙΖΑ, αποκαλύπτεται η στρατηγική των συγκυβερνώντων ΝΔ-ΠΑΣΟΚ με έμφαση στο web η οποία και εξηγείται λόγω της πληθώρας των συστημικών μνημονιακών ΜΜΕ στο web.


Πίνακας 4. Σύγκριση διαδικτυακών αναφορών κομμάτων σε Blogs & News Sites (13-19 Ιαν.) Εδώ η απόσταση είναι σαφώς μικρότερη.

sigrisi kommaton news and blogs

Γράφημα 1. Οι λέξεις που αναφέρθηκαν περισσότερο τον τελευταίο μήνα (19/12 – 19/01) στις πολιτικές συζητήσεις των χρηστών.

topics minas

Γράφημα 2. Λέξεις που εμφανίζονται «δίπλα» στον ΣΥΡΙΖΑ τις τελευταίες 7 ημέρες.

topics syriza 13-19

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)