to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 22.04.2020

Πολιτική

Στηρίζουμε κοινωνικές ομάδες τις οποίες δεν «βλέπει» η ΝΔ (βίντεο)

Η οικονομική κρίση «που προκύπτει από την πανδημία μπορεί να προκύπτει σχεδόν ως φυσικό φαινόμενο αλλά η αντίδραση σε αυτή δεν είναι ποτέ δεδομένη. Η πολιτική έχει τεράστια σημασία», υπογράμμισε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ


Ευ. Τσακαλώτος: «Χτίζεται ήδη ένα αφήγημα ότι μετά την κρίση δε θα αλλάξει κάτι και ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην περίοδο λιτότητας»

«Χτίζεται ήδη ένα αφήγημα ότι μετά την κρίση δε θα αλλάξει κάτι και ότι πρέπει να επιστρέψουμε στην περίοδο λιτότητας», προειδοποίησε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΡΙΖΑ, Ευκλείδης Τσακαλώτος μιλώντας κατά τη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά, υπογραμμίζοντας την ανάγκη «να χτίσουμε ένα άλλο αφήγημα το οποίο θα περιέχει παρεμβάσεις στην Οικονομία».

Παράλληλα, ο ίδιος αναφερόμενος στο πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ «Μένουμε Όρθιοι» για την αντιμετώπιση της οικονομικής κρίσης, ως αποτέλεσμα της υγειονομικής, επεσήμανε ότι «είναι μια καλή αρχή αλλά δεν είναι η τελευταία μας λέξη. Πρέπει να πάμε πιο βαθιά. Να δούμε για παράδειγμα ποιες επιχειρήσεις θα χρειαστεί να εθνικοποιηθούν».

Ακόμη ο πρώην υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η οικονομική κρίση «που προκύπτει από την πανδημία μπορεί να προκύπτει σχεδόν ως φυσικό φαινόμενο αλλά η αντίδραση σε αυτή δεν είναι ποτέ δεδομένη. Η πολιτική έχει τεράστια σημασία», υπενθυμίζοντας ότι οι περισσότερες προβλέψεις κάνουν λόγο για μεγάλη ύφεση.

«Σε μια κρίση χρειαζόμαστε μέτρα εμπροσθοβαρώς για να μη χρειαστούμε περισσότερα αργότερα στην περίπτωση που αφήσουμε την ύφεση να ξεφύγει τελείως» επανέλαβε ο τομεάρχης Οικονομικών του ΣΥΙΡΖΑ υπογραμμίζοντας το πόσο σημαντικό είναι «να μη φορτωθεί ο κόσμος νέα χρέη» ,σημειώνοντας ότι για αυτό τον λόγο «χρειάζεται "ζεστό" χρήμα».

Αναφερόμενος στο «μαξιλάρι» των 37 δισ., που άφησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, ο βουλευτής της αξιωματικής αντιπολίτευσης σημείωσε ότι «είμαστε τυχεροί που το έχουμε. Ισπανία κα Ιταλία δεν έχουν αυτή την ευχέρεια»

Επιπλέον, όσον αφορά στις διαφορές με τη ΝΔ ο Ευ.Τσακαλώτος υπογράμμισε ότι «εμείς στηρίζουμε κοινωνικές ομάδες τις οποίες δεν "βλέπει" η ΝΔ"», όπως τα άτομα που βρίσκονται εκτός της αγοράς εργασίας, τα «μπλοκάκια» και τις πολύ μικρές επιχειρήσεις.

Επιπρόσθετα, ο ίδιος επεσήμανε ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ η εργασία βρίσκεται στο κέντρο της ανάπτυξης «με υψηλότερους μισθούς και σταθερές θέσεις», ενώ δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «πρέπει να πούμε πιο συγκεκριμένα πράγματα για Τουρισμό, τον Αγροτικό Τομέα και τις Μεταφορές.

Όσον αφορά στο ευρωομόλογο ο Ευκλείδης Τσακλώτος υπογράμμισε ότι «οι κκ Μητσοτάκης και Σταϊκούρας δεν το έχουν υποστηρίξει με τόσο φανατισμό και αυταπάρνηση», ενώ σε σχέση με την αυριανή Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ, σημείωσε ότι δεν περιμένει πολλά.

Ακόμη, αναφερόμενος στην αντιμετώπισης της πανδημίας, δεν παρέλειψε να σημειώσει ότι «θέλω να εκθειάσω τον Αν.Ξανθό καθώς η παρέμβασή μας στο καθαρά υγειονομικό έχει αυξήσει την αξιοπιστία του ΣΥΡΙΖΑ προς τον κόσμο».

Γ. Δραγασάκης: Παρακαταθήκη αξιοπιστίας η δημιουργία του «μαξιλαριού» από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ 

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, υπενθύμισε ότι ο Αλ.Τσίπρας χαρακτήρισε το μαξιλάρι των 37 δισ. ευρώ ως «απόθεμα κυριαρχίας» καθώς σε κρίσιμες περιόδους μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο ώστε η χώρα να μην είναι έρμαιο

«Tο "μαξιλάρι" το κάναμε διότι έπρεπε να επιλέξουμε είτε την προληπτική γραμμή στήριξης είτε να δημιουργήσουμε το δικό μας απόθεμα ώστε μετά το μνημόνιο να μπορούμε να δανειστούμε», σημείωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Δραγασάκης, υπενθυμίζοντας ότι ο Αλ.Τσίπρας το χαρακτήρισε «απόθεμα κυριαρχίας» καθώς σε κρίσιμες περιόδους μπορεί να φανεί πολύ χρήσιμο ώστε η χώρα να μην είναι έρμαιο.


Ο ίδιος μιλώντας στη διαδικτυακή εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ Πειραιά επεσήμανε ότι «η ιδέα του "μαξιλαριού" υπερβαίνει πλέον τον αρχικό στόχο. Το ότι δημιουργήσαμε αυτό το απόθεμα ασφάλειας αποτελεί παρακαταθήκη αξιοπιστίας για το μέλλον».

Αναφερόμενος στην κυβερνητική  διαχείριση της οικονομικής κρίσης, ως αποτέλεσμα της υγειονομικής, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επανέλαβε ότι «η κυβέρνηση ακολουθεί τη μέθοδο του «βλέποντας και κάνοντας» και υπογράμμισε ότι υπάρχει «πρόβλημα ορθολογικού σχεδιασμού».

Όσον αφορά στα σενάρια για πρόωρες εκλογές ο Γ.Δραγσάκης αναρωτήθηκε πως μπορεί η κυβέρνηση να πάρει μια τέτοια απόφαση όταν υπάρχει ενδεχόμενο έξαρσης δεύτερου κύματος πανδημίας το Φθινόπωρο, ενώ σε σχέση με τις δημοσκοπήσεις και τη φερόμενη αύξηση της δημοτικότητας του Κυρ.Μητσοτάκη σημείωσε ότι διαχρονικά «σε περιόδους κρίσης παρατηρείται μια συσπείρωση γύρω από αυτόν που κρατά το τιμόνι».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)