to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:01 | 04.01.2017

Αθλητισμός

Διά βίου αποκλεισμός από τα γήπεδα για 4 ρατσιστές οπαδούς της Τσέλσι

Αποτροπιασμό και ντροπή προκάλεσε ρατσιστική επίθεση τεσσάρων οπαδών της Τσέλσι λίγο πριν τον αγώνα της ομάδας τους με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, οι οποίοι επιτέθηκαν σε μαύρο επιβάτη στο μετρό του Παρισιού βρίζοντας και εμποδίζοντάς τον να επιβιβαστεί στον συρμό.


Ειδικότερα, οι τέσσερις οπαδοί της Τσέλσι δεν επέτρεψαν στον Σουλεϊμάν Σιλά την επιβίβαση σε σταθμό του μετρό στο Παρίσι, λίγο πριν τον αγώνα της ομάδας τους με την Παρί Σεν Ζερμέν για το Champions League, ενώ του επιτέθηκαν με ρατσιστικά σχόλια.

Οι τέσσερις άντρες είχαν εντοπιστεί σχεδόν άμεσα από κάμερες ασφαλείας στο μετρό και συνελήφθησαν έπειτα από την καταγγελία του Σιλά.

Στο πλευρό της αστυνομίας μάλιστα είχε ταχθεί και η διοίκηση των "μπλε", η οποία μάλιστα πριν υπάρξει δικαστική απόφαση, είχε απαγορέψει την είσοδο στο γήπεδο και στους τέσσερις.

Στη δίκη, εμφανίστηκαν μόνο οι δύο από τους τέσσερις κατηγορούμενους. Παρουσιάστηκε μάλιστα βίντεο-ντοκουμέντο, στο οποίο εμφανίστηκαν οι τέσσερις άντρες να τραγουδούν «Είμαστε ρατσιστές, είμαστε ρατσιστές».

Ο 22χρονος Τζόσουα Πάρσονς και ο 25χρονος Τζέιμς Φέρμπερν αρνήθηκαν ότι η επίθεση είχε ρατσιστικό κίνητρο, ενώ ο 52χρονος πρώην αστυνομικός Ρίτσαρντ Μπάρκλι και ο 27χρονος Γουίλιαμ Σίμπσον δικάστηκαν ερήμην.

Στους τέσσερις κατηγορούμενους επιβλήθηκε ποινή φυλάκισης ενός έτους με αναστολή και πρόστιμο 10.000 ευρώ ενώ τους απαγορεύθηκε διά βίου η είσοδος στα γήπεδα της Μεγάλης Βρετανίας.

Στη φωτογραφία: Ένας από τους άνδρες της επίθεσης με τον Βρετανό πολιτικό Νάιτζελ Φάρατζ.

Με πληροφορίες από alfavita



 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)