to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δια της βίας...«στρέιτ»

Δικαστήριο του Βερολίνου καταδίκασε την οικογένεια 18χρονου για απαγωγή και απόπειρα εξαναγκασμού σε γάμο μέσω συνοικεσίου, παρά το γεγονός ότι ήταν ομοφυλόφιλος. Ο νεαρός, καταγωγής από τον Λίβανο, κατήγγειλε με δηλώσεις του στον Τύπο ότι είχε υποστεί πολλές φορές κακοποίηση και είχε δεχθεί απειλές για τη ζωή του από τον πατέρα του, για να «μπει στο σωστό δρόμο».


Ο πατέρας και οι δυο θείοι του Νασέρ κλήθηκαν να πληρώσουν 1.350 ευρώ ο καθένας- ποινή που φαίνεται επιεικής, αφού το δικαστήριο ασχολήθηκε μόνο με την υπόθεση της απαγωγής και του παρ' ολίγο γάμου, αλλά για τον Νασέρ είναι μια μεγάλη ηθική δικαίωση. «Κατάφερα», είπε ο νεαρός, «να φέρω την υπόθεση στο δικαστήριο. Για μένα τώρα, αυτό το κεφάλαιο της ζωής μου έχει κλείσει. Δεν είμαι από αυτούς που κρύβονται και δεν θέλω να καταπιέσω τη σεξουαλικότητα μου».

Οπως είπε στην γερμανική εφημερίδα Tagesspiegel, όταν είπε στην οικογένεια του για πρώτη φορά ότι είναι ομοφυλόφιλος ήταν το 2012, όταν ήταν 15 ετών. Ακολούθησαν απειλές και πράξεις βίας. Ο θείος του τον έλουσε με βενζίνη και απείλησε να του βάλει φωτιά και ο πατέρας τον φοβέρισε ότι θα τον «σφάξει». Ο Νασέρ προτίμησε να το σκάσει από το σπίτι για να γλυτώσει από τη διαρκή κακοποίηση και μετά από μεγάλη περιπλάνηση βρήκε καταφύγιο σε μια οργάνωση με την ονομασία Papatya, η οποία περιθάλπει νεαρά παιδιά και κακοποιημένες γυναίκες. Λίγο αργότερα τον κάλεσε η μητέρα του να πάει να την δει, όταν ο πατέρας υποτίθεται ότι θα ήταν στην δουλειά. Ο Νασέρ πήγε και έπεσε στην παγίδα. Ο πατέρας και οι δυο θείοι του τον απήγαγαν με σκοπό να τον πάνε στον Λίβανο όπου είχαν κανονίσει τον γάμο του με ένα άγνωστο του κορίτσι, προκειμένου να μπει υποχρεωτικά «στον σωστό δρόμο». Οι αρχές τους εντόπισαν στα σύνορα Ρουμανίας-Βουλγαρίας και τους έφεραν πίσω στο Βερολίνο.  

Οι κατηγορούμενοι δεν παρέστησαν στο δικαστήριο, αλλά για τον Νασέρ σε κάθε περίπτωση η εξέλιξη ήταν μια νίκη, αφού εκτός των άλλων ανέδειξε ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζουν και αγόρια και κορίτσια με τους αναγκαστικούς γάμους. Δεν υπάρχουν επίσημα στοιχεία αλλά οι αρχές στη Γερμανία γνωρίζουν για 460 τέτοιες περιπτώσεις τον χρόνο, οι 29 εκ των οποίων αφορούν άνδρες.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)