to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:20 | 30.10.2020

Κοινωνία

Διά της βίας εκκένωση: Η αστυνομία μπήκε στο ΠΙΚΠΑ

Προχωρά τελικά στην εκκένωση της δομής του ΠΙΚΠΑ, με αστυνομική επιχείρηση, το υπ. Μετανάστευσης. Στις 6.30 το πρωί της Παρασκευής η δομή, που πρόσφερε επί χρόνια ανθρώπινες συνθήκες διαμονής σε πρόσφυγες και μετανάστες, αποκλείστηκε παντελώς από αστυνομικές δυνάμεις και στον χώρο μπήκαν 6 βαν για να μεταφέρουν τους 74 διαμένοντες.


Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις μπήκαν στις 6.30 σήμερα το πρωί στις εγκαταστάσεις της δομής φιλοξενίας ευάλωτων κατηγοριών αιτούντων άσυλο που λειτουργούν στις πρώην παιδικές κατασκηνώσεις του ΠΙΚΠΑ στη Νεάπολη από την οργάνωση «Lesvos Solidarity».

Οι 74 διαμένοντες στη δομή κλήθηκαν να συγκεντρώσουν τα πράγματα τους άμεσα για να μεταφερθούν στο χώρο φιλοξενίας του Δήμου Μυτιλήνης στον Καρά Τεπέ.


«Ευρώπη σήμερα: αστυνομική εισβολή και περικύκλωση στα σπίτια των παιδιών στο ΠΙΚΠΑ. Οι άνθρωποι μέσα στη δομή δεν επιτρέπεται να κινηθούν. Η ομάδα ψυχολόγων και οι δικηγόροι δεν επιτρέπεται να μπουν. Η αστυνομία περικύκλωσε και απέκλεισε το καμπ, και για τα ΜΜΕ επίσης. Εξι αστυνομικά βαν μπήκαν μέσα στο χώρο και πολλοί αστυνομικοί κινούνται μέσα στο καμπ και στα σπίτια των κατοίκων», γράφει η Lesvos Solidarity, και προσθέτει: «Αλλη μια μαύρη μέρα για την Ευρώπη και το πώς αποφασίζουμε να χειριστούμε ανθρώπους που το μόνο που αναζητούν είναι  ασφάλεια και μια φυσιολογική ζωή. Σήμερα πρέπει να διαβεβαιώνουμε παιδιά πως δεν πρέπει  να φοβούνται».

* Διαβάστε ακόμα: Χρ. Σπίρτζης για εκκένωση ΠΙΚΠΑ: Ο αντιδημοκρατικός και απάνθρωπος κατήφορος της κυβέρνησης Μητσοτάκη συνεχίζεται // Γ. Ψυχογιός: Το κλείσιμο του ΠΙΚΠΑ εντάσσεται στον σχεδιασμό της ΝΔ για εξαθλίωση προσφύγων και μεταναστών // Ανακοίνωση του Τμήματος Προσφυγικής και Μεταναστευτικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ–ΠΣ: «ΠΙΚΠΑ Λέσβου: Η αλληλεγγύη απάντηση στην βαρβαρότητα»

Η όλη επιχείρηση, παρουσία εισαγγελέα, δρομολογεί τη διακοπή της λειτουργίας της δομής η οποία φιλοξενεί συνολικά 74 άτομα.

Η οργάνωση Lesvos Solidarity που λειτουργεί τον χώρο εδώ και χρόνια, από καιρό αλλά και χθες, Πέμπτη, οπότε και έγινε η πρώτη ειδοποίηση - αλλά όχι και επέμβαση - τονίζει ότι διαφωνεί με την εκκένωση και επισημαίνει ότι το υπουργείο δεν προχώρησε σε διάλογο για τη δομή. Το υπουργείο, δε, συνεχίζει να ψεύδεται λέγοντας ότι ο χώρος έχει «καταληφθεί», αλλά η πραγματικότητα το διαψεύδει καθώς από το 2012 το ΠΙΚΠΑ υποδέχεται αιτούντες άσυλο με τη συνεργασία των Αρχών.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)