to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:01 | 06.08.2019

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας: «Το κράτος δεν είναι φέουδο, θα δίνετε λόγο για τις πράξεις σας»

Για προσπάθεια ελέγχου των σωμάτων επιθεώρησης της διοίκησης και της επιτροπής ανταγωνισμού κατηγόρησε την κυβέρνηση ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξης Τσίπρας, λαμβάνοντας τον λόγο μετά την ομιλία του πρωθυπουργού Κυρ. Μητσοτάκη επί του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος το απόγευμα της Τρίτης.


Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε τον κ. Μητσοτάκη για έλλειψη σεβασμού «στους θεσμούς και τη συνέχεια του Κράτους». «Τότε ήταν η μεγάλη η σπουδαιότητα του γενικού επιθεωρητή δημόσιας διοίκησης επειδή λεγόταν Ρακιντζής. Τώρα που λέγεται Παπασπύρου δεν είναι μεγάλη η σπουδαιότητα και καταργούμε το θεσμό..» σχολίασε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλ. Τσίπρας επεσήμανε ότι ο υπουργός Επικρατείας Γιώργος Γεραπετρίτης ήταν ο βασικός νομικός σύμβουλος της Επιτροπής Ανταγωνισμού και σύμβουλος του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. «Τότε δεν υπήρχε ζήτημα κομματικοποίησης της Επιτροπής Ανταγωνισμού, σήμερα υπάρχει θέμα;» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης αναφέρθηκε στο επιλογή της κυβέρνησης να θέσει ως επικεφαλής της ΕΥΠ τον κ. Π. Κοντολέοντα και στις αντιδράσεις που υπάρχουν σχετικά με το βιογραφικό του.

«Αυτό που διαπιστώνουμε εμείς είναι ότι ο άνθρωπος έχει κάνει σπουδές στο ανοιχτό πανεπιστήμιο του Λονδίνου,» σημείωσε ο κ. Τσίπρας. «Το πτυχίο αυτό μάλλον δεν έχει αναγνωριστεί από το ΔΟΑΤΑΠ, πρώην ΔΙΚΑΤΣΑ. Το μόνο πτυχίο που έχει αναγνωριστεί από το συγκεκριμένο πανεπιστήμιο είναι ένα πτυχίο μουσικής.. Μήπως είναι μουσικός ο νέος διοικητής της ΕΥΠ» αναρωτήθηκε.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι παραδίδει ένα κρίσιμο πόστο σε έναν άνθρωπο που έχει ως μόνη περγαμηνή τη θητεία του σε εταιρία security, η οποία μάλιστα έχει καταδικαστεί σε μεγάλα χρηματικά πρόστιμα από την Επιτροπή Ανταγωνισμού για τη δημιουργία καρτέλ στον χώρο της ιδιωτικής φύλαξης και από το ΣΕΠΕ για παραβιάσεις της εργατικής νομοθεσίας στο έργο φύλαξης του ΗΣΑΠ.

«Το κράτος δεν είναι φέουδο, δεν είναι τσιφλίκι, εδώ θα δίνετε λογαριασμό για τις πράξεις σας» σημείωσε ο κ. Τσίπρας απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό.

«Δημιουργήσατε την ψευδή εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διόγκωσε τον αριθμό των μετακλητών»

  Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι είχε δημιουργήσει την «ψευδή εντύπωση» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών.

«Έχετε αναπαράγει την εικόνα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε διογκώσει τον αριθμό των μετακλητών. Για να γίνει αντιληπτή στο σώμα η λαθροχειρία την οποία επιχειρείτε θα εξηγήσω για ποιο λόγο όλο αυτό το διάστημα έχει δημιουργηθεί αυτή η σύγχυση. Μέχρι το 2015 απογράφονταν μόνο οι απλοί μετακλητοί και όχι ειδικοί συνεργάτες κλπ. Μόνο στον υπουργό Υγείας κ. Βορίδη τότε υπηρετούσαν 53 άτομα τότε. Εσείς που κουνάτε το δάχτυλο αποχωρήσατε από το υπ. Διοικητικής Μεταρρύθμισης με 52 μετακλητούς υπαλλήλους», τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Τσίπρας και συμπλήρωσε ότι η κα Ξενογιαννακοπούλου όταν αποχώρησε από το υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης είχε μόνο 12.

«Έχουμε μια διαστρέβλωση, έχοντας δημιουργήσει ταυτόχρονα μια εκστρατεία στοχοποίησης των ανθρώπων αυτών για να δημιουργήσετε την εντύπωση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ είχε φέρει την «στρατιά των κατσαπλιάδων»,» σημείωσε ο κ. Τσίπρας.

«Μέσα σε τρεις μέρες κατέθεσε νομοτεχνική βελτίωση και αυξάνει τον αριθμό των μετακλητών και τον συνολικό αριθμό του προσωπικού στην Προεδρία της Κυβέρνησης κατά ακαθόριστο αριθμό. Ο κ. Γεραπετρίτης μίλησε χθες για αύξηση μόνο κατά είκοσι των μετακλητών» σημείωσε και τόνισε ότι στο τέλος δε θα ξέρει πόσους μετακλητούς έχει η κυβέρνηση.

Διαβάστε ακόμη:

Αλ. Τσίπρας: Υποκριτική η «δήθεν έγνοια» της ΝΔ για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού

Υποκρισία καταλόγισε ο Αλέξης Τσίπρας στη ΝΔ για τη «δήθεν έγνοια της για κομματικοποίηση της Επιτροπής Ανταγωνισμού», κατά την τριτολογία του, ζητώντας και παίρνοντας τον λόγο έπειτα από τον κ. Γεραπετρίτη, την κ. Κεραμέως και τον κ. Βορίδη που είχαν προηγηθεί (οι δύο πρώτοι έχοντας ζητήσει τον λόγο επί προσωπικού) για να απαντήσουν στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ. (διαβάστε αναλυτικά)

«Το μόνο που απομένει στον κ. Μητσοτάκη είναι να αποπέμψει τον νέο διοικητή της ΕΥΠ»

«Η κυβέρνηση και ο κ. Μητσοτάκης είναι πολλαπλά έκθετοι από τη σημερινή συζήτηση στη Βουλή» σημείωσαν συνεργάτες του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα μετά τη συζήτηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για το επιτελικό κράτος. «Επιβεβαιώθηκε ότι ο κ. Μητσοτάκης δε θέλει κανένα επιτελικό αλλά ένα αμιγώς "μητσοτακικό" κράτος κομμένο και ραμμένο στα μέτρα της ΝΔ, των συμφερόντων που τον στηρίζουν και του κομματικού στρατού του».

Οι συνεργάτες του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης τόνισαν ακόμη ότι «το πιο σημαντικό όμως, είναι ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν είπε κουβέντα για την αποκάλυψη ότι ο νέος διοικητής της ΕΥΠ δεν έχει αναγνωρισμένο πτυχίο, όπως προβλέπεται από το νόμο». «Το μόνο που του μένει πλέον είναι να παραδεχθεί το λάθος του και να τον αποπέμψει το συντομότερο δυνατό» κατέληξαν. (διαβάστε αναλυτικά)

(πληροφορίες από ΑΠΕ_ΜΠΕ)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)