to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

9:41 | 08.12.2016

πηγή: nba.sport24.gr

Αθλητισμός

Δεύτερο triple-double φέτος για τον Γιάννη Αντετοκούνμπο (βίντεο)

Το δεύτερο φετινό και έβδομο triple-double της καριέρας του έγραψε ο Γιάννης Αντετοκούνμπο στη νίκη των Milwaukee Bucks επί των Portland Trail Blazers.


Αυτό το παιδί, δεν θα σταματήσει να μας εκπλήσσει. Ακόμη και σε μια "ήρεμη" για εκείνον βραδιά, έκανε πράγματα που ελάχιστοι παίκτες μπορούν να πετύχουν. Ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έγραψε το δεύτερο φετινό του triple-double και το έβδομο της καριέρας του στο ΝΒΑ, οδηγώντας τους Milwaukee Bucks στη νίκη (115-107) επί των Portland Trail Blazers δυο μέρες μετά την εντός έδρας ήττα από τους San Antonio Spurs που είχε σταματήσει την εντυπωσιακή πορεία της ομάδας του Jason Kidd.

Η βραδιά δεν ήταν όπως την περίμενε ο Greek Freak, όμως οι συμβουλές του Kevin Garnett σίγουρα βρίσκονταν στο μυαλό του. Γι' αυτό και στο τέλος του αγώνα είχε γεμίσει τη στατιστική του με εντυπωσιακό τρόπο. Στα 39 λεπτά που έμεινε στο παρκέ του BMO Harris Bradley Center, o 22χρονος πλέον all around παίκτης των Bucks σκόραρε 15 πόντους, μάζεψε 12 ριμπάουντ, μοίρασε 11 ασίστ, έκλεψε 2 μπάλες και έκοψε 4 σουτ. Έκανε τρία λάθη και παρά το γεγονός ότι είχε 4/11 σουτ και 7/10 βολές, κατάφερε να διακριθεί βάζοντας το καλό της ομάδας πάνω από το προσωπικό του συμφέρον. Δεν εκβίασε προσπάθειες, έπαιξε καλές άμυνες και συνδύασε το δεύτερο φετινό του triple-double με την επιστροφή στις νίκες. Χρεώθηκε με μια σπάνια "10 seconds violation" όταν... πήρε το χρόνο του για να εκτελέσει βολή, όμως αυτό ήταν το σημείο που τον πείσμωσε και τον οδήγησε σε σερί ασίστ στους συμπαίκτες του στην τρίτη περίοδο.

Οι Bucks δεν ξέχασαν ότι στο ματς με τους Spurs σπατάλησαν μια μεγάλη διαφορά και ηττήθηκαν εξαιτίας ενός άστοχου ελεύθερου σουτ του Mirza Teletovic και αυτή τη φορά υπερασπίστηκαν στο φινάλε αυτό που "έχτιζαν" σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης. Ήταν πιο προσεκτικοί, περισσότερο συγκεντρωμένοι και ήξεραν πως να φτάσουν στο θετικό αποτέλεσμα.

Ο Jabari Parker ήταν και πάλι εξαιρετικός στην επίθεση (27 πόντοι σε 34 λεπτά), ο Matthew Dellavedova έδειξε και πάλι ότι μπορεί να εξελιχθεί σε μια αξιόπιστη επιλογή στο σκοράρισμα (17 πόντοι με 7/11 σουτ σε 24 λεπτά συμμετοχής) και οι Greg Monroe (15 πόντοι σε 23 λεπτά), Michael Beasley (12 πόντοι, 8 ριμπάουντ σε 22 λεπτά), Malcolm Brogdon (13 πόντοι, 3/3 τρίποντα) έβαλαν ο κάθε ένας το λιθαράκι του. Την ίδια ώρα ο Damian Lillard (30 πόντοι, 8/18 σουτ, 7 ριμπάουντ, 6 ασίστ) προσπαθούσε να τα κάνει όλα μαζί με τον CJ McCollum (23 πόντοι, 9/15 προσπάθειες σε 38 λεπτά), όμως είχε ελάχιστες βοήθειες σε σχέση με τον μεγαλύτερο πλουραλισμό των Bucks.

Κι όταν στο τέλος οι Blazers μείωσαν στους τέσσερις πόντους (103-99) και έδειξαν ικανοί να "κλέψουν" το παιχνίδι στις... καθυστερήσεις, ο Dellavedova και ο Parker τους έριξαν οριστικά στο καναβάτσο, με το κοινό να φωνάζει "MVP - MVP" για τον δικό μας Γιάννη Αντετοκούνμπο που οδηγεί την ομάδα του Milwaukee εκ του ασφαλούς προς τα playoffs της σεζόν 2016-2017.

Πλέον, ο Γιάννης είναι ο πρώτος σκόρερ, ο πρώτος ριμπάουντερ, ο πρώτος πασέρ, ο πρώτος κλέφτης και ο πρώτος μπλοκέρ των Bucks. Πρώτος στις πέντε βασικές στατιστικές κατηγορίες. Ναι, αν συνεχίσει έτσι, έχει σίγουρη μια θέση στην ομάδα της Ανατολής στο All Star Game. Και ενδεχομένως να μπει και πιο δυνατά στη συζήτηση για το βραβείο του MVP, ακόμη κι αν δεν το κατακτήσει. Εκείνο του πιο βελτιωμένου παίκτη το έχει μάλλον στο τσεπάκι του.

Διαβάστε εδώ το boxscore με τα αναλυτικά στατιστικά της αναμέτρησης

The top plays from tonight's win of the Blazers!! 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)