to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:04 | 20.07.2022

Κοινωνία

Υπό μερικό έλεγχο η φωτιά στο Μαρκόπουλο - Ενίσχυση των δυνάμεων στα Μέγαρα

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά στα Μέγαρα εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ ενώ έχει γίνει αίτημα προληπτικής εκκένωσης της περιοχής Ζάχουλη - Παράλληλα, ξέσπασε πυρκαγιά και στο Μαρκόπουλο στην οδό Ανθέων λίγο μετά τις 3 το μεσημέρι η οποία είναι πλέον υπό μερικό έλεγχο


(φωτ. αρχείου)

Δεύτερο πύρινο μέτωπο στην άλλη, δυτική άκρη της Αττικής, ενώ η πυρκαγιά της Πεντέλης δεν έχει αντιμετωπιστεί, καλούνται να αντιμετωπίσουν οι πυροσβεστικές δυνάμεις και οι αρμόδιες Αρχές.

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο πριν τις 2 το μεσημέρι, στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ ενώ έχει γίνει αίτημα προληπτικής εκκένωσης της περιοχής Ζάχουλη.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 22 πυροσβέστες με 11 οχήματα, 2 ελικόπτερα και 2 αεροσκάφη.

Πληροφορίες θέλουν να επιχειρούν στο σημείο και εναέρια μέσα, ενώ προληπτικά εκκενώνεται ο οικισμός Ζάχουλη Μεγάρων, με ενεργοποίηση του 112 που καλεί τους κατοίκους να αποχωρήσουν προς Αλεποχώρι:

Σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στα Μέγαρα έχει προχωρήσει η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που έχει ξεσπάσει στην περιοχή Βένιζα. Συγκεκριμένα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην ανώνυμο οδό, στο ύψος της συμβολής της με την επαρχιακή οδό Μεγάρων-Αλεποχωρίου προς Λούμπα και στην ανώνυμη οδό από Άνω Αλεποχώρι προς Λούμπα.

Ενίσχυση των δυνάμεων που επιχειρούν στα Μέγαρα

Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις που επιχειρούν στην πυρκαγιά που ξέσπασε στη Βένιζα Μεγάρων. Στο σημείο αυτή την ώρα επιχειρούν 75 πυροσβέστες με 24 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, 7 αεροσκάφη και 5 ελικόπτερα εκ των οποίων το ένα λειτουργεί για εναέριο συντονισμό.

Η πυρκαγιά εκδηλώθηκε στις 13.41 το μεσημέρι και καίει αγροτοδασική έκταση, ενώ στο σημείο πνέουν βόρειοι άνεμοι 4-7 μποφόρ και υπάρχουν διάσπαρτες κατοικίες.

Ακόμη ένα πύρινο μέτωπο στο Μαρκόπουλο

Σε εξέλιξη βρίσκεται πυρκαγιά σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ανθέων στο Μαρκόπουλο. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική η φωτιά εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3:00 το μεσημέρι.

Στο σημείο επιχειρούν μέχρι στιγμής 10 πυροσβέστες με 5 οχήματα, και 2 ελικόπτερα.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)