to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:16 | 24.04.2019

Κοινωνία

Δεύτερη μέσα σε τρεις ημέρες απόπειρα τρομοκράτησης μαθήτριας μέλους της ΚΝΕ από φασιστοειδή στα Γιαννιτσά

Θρασύδειλοι, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν σε ανήλικη μαθήτρια, με γνωστή αντιφασιστική δράση καθώς είναι μέλος της ΚΝΕ και πρόεδρος του πενταμελούς της τάξης της.


 

Επίθεση από αγνώστους δέχθηκε, σύμφωνα με όσα κατήγγειλε στην Αστυνομία, 16χρονη μαθήτρια από τα Γιαννιτσά του νομού Πέλλας.

Η 16χρονη κατήγγειλε ότι στις 19 και στις 23 Απριλίου άτομα με καλυμμένα τα πρόσωπα τους, την απείλησαν την εξύβρισαν και άσκησαν σωματική βία. Η 16χρονη υπέβαλλε μήνυση και γίνεται έρευνα από Αστυνομικό Τμήμα Γιαννιτσών.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Επιτροπής Περιοχής της ΚΝΕ Κεντρικής Μακεδονίας, πρόκειται για τη δεύτερη επίθεση που δέχεται η ίδια μαθήτρια μέσα σε διάστημα μόλις τριών ημερών.

Ακολουθεί ολόκληρη η ανακοίνωση

«Η νέα θρασύδειλη επίθεση φασιστών σε εκλεγμένη μαθήτρια πενταμελούς, μέλους της ΚΝΕ, ξεπερνά κάθε όριο. Κινούμενοι ως συνήθως εν κρυπτώ, φορώντας κουκούλες επιτέθηκαν για δεύτερη φορά μέσα σε τρεις μέρες, πιστεύοντας ότι θα καταφέρουν να τρομοκρατήσουν την ίδια και τους υπόλοιπους μαθητές που αγωνίζονται για τη ζωή και το σχολείο που έχουν πραγματικά ανάγκη. Τους ξεκαθαρίζουμε ότι τα μέλη της ΚΝΕ, οι μαθητές που αγωνίζονται όχι μόνο δεν τρομοκρατούνται αλλά τέτοιες ενέργειες πετυχαίνουν το αντίθετο: να τους πεισμώσουν και να δυναμώσουν την δράση των οργανώσεων των μελών και των φίλων του ΚΚΕ και της ΚΝΕ. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η πρωτοπόρα δράση των μελών της ΚΝΕ, που αγκαλιάζεται από όλο και περισσότερους νέους στα Γιαννιτσά, η πρόσφατη εκδήλωση της ΚΝΕ με δεκάδες μαθητές, η παρέμβαση των κομμουνιστών μαθητών στα Μαθητικά Συμβούλια αποτελεί καρφί στο μάτι των φασιστών και αυτών που τους καλύπτουν».

Χρ. Γιαννούλης: «Για το καλό της κοινωνίας σταματήστε να προβάλλετε τους ακροδεξιούς»

Την επίθεση που δέχθηκε εκλεγμένη μαθήτρια πενταμελούς συμβουλίου, μέλους της ΚΝΕ, από κουκουλοφόρους, για δεύτερη φορά σε τρεις μέρες, καταδίκασε με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Χρήστος Γιαννούλης.

Στη δήλωσή του ο Χρήστος Γιαννούλης επισημαίνει:
«Ακροδεξιοί, μετά την ρίψη γυάλινων ποτηριών και τους προπηλακισμούς εναντίον εκπροσώπων πολιτικών κομμάτων, ακόμη και του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης, συνεχίζουν τη δράση τους και μέσα στα σχολεία, αυτή την φορά επιτιθέμενοι σε μαθήτρια, επειδή η ίδια είναι μέλος της ΚΝΕ. 
Εμείς έχουμε προειδοποιήσει εδώ και καιρό για τις ευθύνες των μέσων ενημέρωσης, που προβάλλουν κατ’ επανάληψη τη δράση των 10-15 ακροδεξιών σε κάθε περιοχή, θεωρώντας ότι με αυτό τον τρόπο επιφέρουν πλήγμα εναντίον της κυβέρνησης. Δεν κατανοούν ότι έτσι θρέφουν μόνο το “τέρας”. Τους καλώ την ύστατη ώρα να βάλουν ένα τέλος σε αυτό το επικίνδυνο παιχνίδι παραπληροφόρησης των πολιτών. Ας μην αναφέρουν ποτέ, τίποτα από την εκστρατεία μου. Ένα μόνο ζητώ: για το καλό της κοινωνίας, σταματήστε να τους προβάλλετε». 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)