to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:11 | 03.08.2022

Κοινωνία

Δεύτερη μέρα τα ΜΑΤ στον Λόφο του Στρέφη

Έργα «ανάπλασης» με περιφρούρηση και εκδίωξη των περιοίκων ίσως δεν έχουν εκτελεστεί ξανά. Για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα ισχυρές δυνάμεις των ΜΑΤ βρίσκονται στον λόφο του Στρέφη μαζί με τα συνεργεία των μηχανικών προκειμένου να πραγματοποιηθούν προκατρακτικές εργασίες. Ο Δήμαρχος του μεγάλου περιπάτου, διαλέγει μια νεκρή περίοδο προκειμένου χωρίς πολλές αντιδράσεις να προχωρήσει στους σχεδιασμούς του για παράδοση ενός ακόμη χώρου πρασίνου και αναψυχής στα ιδιωτικά συμφέροντα.


Σύμφωνα με ανάρτηση που έκανε στο προσωπικό του προφίλ στο Facebook ο δημοσιογράφος Κώστας Παπαντωνίου, ισχυρές διμοιρίες των ΜΑΤ κατακλύζουν κι αποκλείουν τον λόφο Στρέφη για δεύτερη συνεχόμενη ημέρα». Μάλιστα, σύμφωνα με τον ίδιο, οι δυνάμεις των ΜΑΤ έφτασαν στο σημείο να ζητήσουν ταυτότητα από κάτοικο των Εξαρχείων ώστε να του επιτρέψουν τη διέλευση: «Πριν λίγο είδαν μπροστά τους να βγαίνει κάτοικος απ’ την πόρτα του σπιτιού του και του είπαν ότι για να περάσει έπρεπε να δείξει ταυτότητα».

Σημειώνεται ότι η διαχειριστική μελέτη του Δήμου Αθηναίων για τον λόφο περιέχει αναφορές που παραπέμπουν στη λογική του gentrification («εξευγενισμός» γειτονιάς), καθώς καταγράφει στα εκτιμώμενα οικονομικά οφέλη την «αύξηση της αξίας της ακίνητης περιουσίας στην περιοχή πλησίον του Λόφου Στρέφη, συνδυαστικά με την αναβάθμιση της συνολικής περιοχής των Εξαρχείων».

Η μεγαλύτερη κριτική που έχει δεχτεί η δημοτική αρχή Κ. Μπακογιάννη αφορά την ανάθεση του σχεδιασμού «του δημόσιου χώρου σε ιδιώτες χορηγούς/δωρητές, εκχωρώντας σε αυτούς βασικές αρμοδιότητες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» και την παράκαμψη της διαβούλευσης με τους δημότες, όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η «Ανοιχτή Πόλη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)