to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:22 | 04.04.2014

Πολιτική

Αλ. Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη: Επικίνδυνος για τη δημοκρατία ο Σαμαράς - Το βράδυ των εκλογών τελειώνει η κυβέρνηση των μνημονίων

«Ξένοι και εγχώριοι αυτουργοί των μνημονίων τρέμουν στην ιδέα μιας νίκης του ΣΥΡΙΖΑ αλλά εμείς θα δώσουμε τη μάχη για τη δημοκρατία, την εθνική κυριαρχία, την κοινωνική δικαιοσύνη, την ανατροπή των μνημονίων και των γερασμένων δυνάμεων που τα στηρίζουν» τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο της Θεσσαλονίκης


«Πόσο Σαμαρά, πόσο Μπαλτάκο, πόσα ραντεβού ανθρώπων του Μαξίμου με τους νεοναζί, πόσο Βενιζέλο, πόσο Άδωνι, πόσο Βορίδη, πόσο παρακράτος, πρέπει να χωνέψουμε για να μας χωνέψουν οι αγορές της νεοφιλελεύθερης λαιμαργίας;» ήταν ένα από τα ερωτήματα που έθεσε ο Αλ. Τσίπρας ξεκινώντας την ομιλία του στο Βελλίδειο Συνεδριακό Κέντρο. Συνέχισε με εκτενή αναφορά στο σκάνδαλο Μπαλτάκου αναφέροντας ότι  «τις τελευταίες μέρες γίναμε όλοι μάρτυρες μιας πρωτοφανούς θεσμικής, πολιτικής, αλλά και ηθικής κατάπτωσης που ξεκινά από το μέγαρο Μαξίμου».

Υπενθύμισε ότι ο Μπαλτάκος ήταν ο πιο έμπιστος άνθρωπος του πρωθυπουργού, «ο άνθρωπος που ο κύριος Σαμαράς κατέστησε πανίσχυρο στην κυβέρνησή του, που έδινε εντολές σε υπουργούς, καθόριζε την τύχη νομοσχεδίων, έδινε γραμμή για όλα τα σοβαρά ζητήματα, ενέκρινε ή απέρριπτε τροπολογίες». 

Όπως τόνισε, «ο Μπαλτάκος αποδείχτηκε ότι συνομιλεί, συναγελάζεται, συνευρίσκεται με τον πολιτικό υπόκοσμο της Χρυσής Αυγής. Ο αντ' αυτού του πρωθυπουργού συνωμοτούσε με τον αντ' αυτού του φυλακισμένου Φύρερ της ναζιστικής συμμορίας!». Ως εκ τούτου,  «δεν υπάρχει Μπαλτάκος Γκέιτ. Υπάρχει Σαμαράς Γκέιτ» σημείωσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ σχολιάζοντας ότι «ο πρωθυπουργός έχει μετατρέψει τη ΝΔ σε ένα ιδιόμορφο κράμα Πολιτικής Άνοιξης και Δικτύου 21, με φασίζουσες επιρροές και συμπάθειες» και θυμίζοντας ότι η ΝΔ δεν είχε βγάλει ούτε μια ανακοίνωση να καταδικάσει τη ναζιστική επίθεση σε στελέχη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα. 

Ο Αλ. Τσίπρας υπογράμμισε ότι υπόλογος μπροστά στο δημοκρατικό λαό είναι και ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος «όχι μόνο στηρίζει την ακροδεξιά σέχτα του Σαμαρά, αλλά και έχει αναλάβει το ρόλο του προπαγανδιστή της».

Στη συνέχεια αναφέρθηκε στη «σκηνοθετημένη, στημένη, παράσταση» με τίτλο «Βγαίνουμε στις αγορές», μια παράσταση «με σπόνσορες την τρόικα και την ευρωπαϊκή συμμαχία των μνημονίων, υπό την  υψηλή εποπτεία της Γερμανίας».  Όπως αναρωτήθηκε ο Αλ. Τσίπρας:  «αφού τώρα υπάρχει πλεόνασμα και όπως μας λένε, τα βάσανά μας τελειώσανε, αφού δεν θα μας χρειάζονται πια δανεικά για μισθούς και συντάξεις, τότε γιατί βγαίνουνε να δανειστούν και πανηγυρίζουν κιόλας που θα τα καταφέρουν;Κι αν χρειάζονται νέα δανεικά για να εξυπηρετήσουν τα παλιά, πώς υποστηρίζουν ότι το χρέος είναι βιώσιμο»;

Σχολιάζοντας την επικείμενη επίσκεψη της Α. Μέρκελ ανέφερε ότι αποτελεί  απόδειξη ότι η σημερινή γερμανική κυβέρνηση δε σέβεται τους Έλληνες και το δικαίωμά τους να αποφασίζουν οι ίδιοι για την πορεία της χώρας τους. Όπως είπε χαρακτηριστικά: «Εκείνοι που συναίνεσαν σ' αυτό το προεκλογικό ταξίδι της Γερμανίδας καγκελαρίου σε μια χώρα που ζει τις συνέπειες της πολιτικής της, όφειλαν να την ενημερώσουν ότι οι Έλληνες δεν είναι υπάκουοι και υπήκοοι κανενός επικυρίαρχου. Όφειλαν επίσης να την ενημερώσουν ότι η μεγάλη πλειοψηφία των Ελλήνων είναι οργισμένοι με τον τρόπο που αντιμετωπίζει τους ίδιους και τη χώρα τους, βυθίζοντας εκατομμύρια ανθρώπους στην απελπισία, τη φτώχεια και την αναξιοπρέπεια. 

Είναι ασφαλώς ευπρόσδεκτη στην Ελλάδα η ηγέτης μιας μεγάλης χώρας-μέλους της ευρωπαϊκής οικογένειας. Αλλά με την προϋπόθεση ότι αποδέχεται εκείνο που πολλές φορές έχει ειπωθεί στο παρελθόν και τώρα αποκτά πάλι ένα ουσιαστικό νόημα: Ότι η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες. Αυτή η χώρα έχει νοικοκύρη -και είναι ο λαός της. Τελεία και παύλα».

Στο κλείσιμο της ομιλίας του έκανε λόγο για το την τριπλή μάχη του Μαίου όπου «ψηφίζουμε για τη ζωή μας». «Ψηφίζουμε και φεύγουνε. Αυτός είναι ο δικός μας πήχης. Το βράδυ της Κυριακής των εκλογών να είναι το τέλος της κυβέρνησης των μνημονίων. Και η αρχή μιας Ελλάδας που θα αντικρίζει με αισιοδοξία το αύριο» κατέληξε ο Αλ. Τσίπρας μέσα σε παρατεταμένα χειροκροτήματα.  

 
 

Κάλεσμα στους Θεσσαλονικείς να ψηφίσουν «όχι» στην ιδιωτικοποίηση της ΕΥΑΘ κατά το δημοψήφισμα που θα διενεργηθεί στις 18 Μαΐου μαζί με τις αυτοδιοικητικές εκλογές, απηύθυνε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας από τη Θεσσαλονίκη.

Νωρίτερα, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας ήταν προσκεκλημένος στην ΕΡΤ3, στην εκπομπή «Απαγορευμένος Λαβύρινθος» με τον Αλέξανδρο Τριανταφυλλίδη. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατηγόρησε τον κ. Σαμαρά ότι είναι ο «αρχηγός μιας ακροδεξιάς δράκας στο Μαξίμου που κυβερνά την Ελλάδα».

Το επιχείρημα, συνέχισε, ότι ο πρωθυπουργός δεν ήξερε τι κάνει ο κ. Μπαλτάκος, με ποιους συνομιλεί, δεν είναι πειστικό.

«Ο κ. Μπαλτάκος δεν λειτουργούσε αυτονόμως. Ήταν ο ισχυρός άνδρας της κυβέρνησης, με την κάλυψη και τη συνεννόηση του πρωθυπουργού. Ο κόσμος το είχε τούμπανο και ο κ. Σαμαράς κρυφό καμάρι» είπε.

Ακόμη εξέφρασε την εκτίμηση πως σε οποιαδήποτε ευρωπαϊκή χώρα θα έπεφτε η κυβέρνηση, μετά από την υπόθεση Μπαλτάκου, και σε ερώτηση αν ζητάει εκλογές, απάντησε: «Ζητάμε τη διενέργεια εθνικών εκλογών, όχι μόνο γι αυτό, αλλά και για να δοθεί η δυνατότητα να φύγει αυτή η κυβέρνηση, διότι έχει καταστρέψει τη χώρα».

Η αφίσα της εκδήλωσης του ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης:

 Δευτέρα 7/4, 7.30 μ.μ.: Κεντρική εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ στο Βελλίδειο με τον Αλέξη Τσίπρα -http://left.gr/news/deytera-74-730-mm-kentriki-ekdilosi-toy-syriza-sto-vellideio-me-ton-alexi-tsipra

Περισσότερα για την περιοδεία του Αλέξη Τσίπρα σε Θεσσαλονίκη, Καρδίτσα και Λάρισα

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)