to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:13 | 29.06.2014

Κοινωνία

Δευτέρα 30/6: Συγκέντρωση της ΠΟΕ - ΟΤΑ ενάντια στην «αξιολόγηση» και τις απολύσεις

Να συμμετάσχουν στην συγκέντρωση διαμαρτυρίας που έχει προγραμματιστεί για αύριο Δευτέρα στη 1 το μεσημέρι στο υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης, καλεί τα μέλη της η ΠΟΕ-ΟΤΑ με ανακοίνωσή της


Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση η διοίκηση της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιθυμεί να παραδώσει στον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης, Κυριάκο Μητσοτάκη «χιλιάδες υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014», προκειμένου να αποδείξει στην ηγεσία του υπουργείου ότι «με τη συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…». Παράλληλα η Ομοσπονδία προσθέτει ότι τα μέλη της θα συμμετάσχουν στο συλλαλητήριο που διοργανώνει η ΑΔΕΔΥ στις 3 το μεσημέρι, έξω από το υπουργείο Οικονομικών. Η ΑΔΕΔΥ ζητάει την απόσυρση του νομοσχεδίου για την επιλογή προϊσταμένων στο Δημόσιο και την κατάργηση των μέτρων της διαθεσιμότητας και των απολύσεων. «Με τις διατάξεις του νομοσχεδίου, καταργείται κάθε αντικειμενικό και μετρήσιμο κριτήριο για την επιλογή των προϊσταμένων», αναφέρει σε ψήφισμά της.

Αναλυτικά το κάλεσμα της ΠΟΕ - ΟΤΑ:

Η απάντηση των εργαζομένων στην Τοπική Αυτοδιοίκηση για τη μη εφαρμογή του Νόμου 4250/2014 για τη δήθεν «αξιολόγηση» κορυφώνεται, καθώς η συντριπτική πλειοψηφία των Δήμων δεν προχώρησε στην έκδοση της απόφασης για τον επιμερισμό των ποσοστών.

Η προσχηματική «αξιολόγηση» που επιχειρεί να εφαρμόσει με κάθε τρόπο και μέσο η κυβέρνηση έχει μοναδικό στόχο να δημιουργήσει μόνιμες «δεξαμενές» διαθέσιμων και υποψήφιων για απόλυση εργαζομένων στο Δημόσιο και την Τοπική Αυτοδιοίκηση, διαλύοντας τις Δημόσιες Υπηρεσίες και εκχωρώντας βασικές αρμοδιότητες Δημόσιου και Κοινωνικού χαρακτήρα στα μεγάλα επιχειρηματικά και εργολαβικά συμφέροντα.

Σε συνδυασμό δε με τις νέες παρεμβάσεις της τόσο στο Μισθολόγιο όσο και στην επιλογή σε θέσεις ευθύνης δείχνει ότι το μόνο που θέλει να επιβάλει στη Δημόσια Διοίκηση είναι η διχόνοια, η «ανθρωποφαγία» και η προώθηση των αρεστών και όχι των αρίστων, ώστε με πειθήνιους και υπάκουους υπαλλήλους να εφαρμόσει την καταστροφική πολιτική της.

Στο πλαίσιο των παρεμβάσεων για τη μη εφαρμογή του Ν.4250/2014 και μετά την ολοκλήρωση συλλογής χιλιάδων υπογραφών που εναντιώνονται στην εφαρμογή του Ν.4250/2014, η Εκτελεστική Επιτροπή της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. αποφάσισε τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014 να παραδώσει τις υπογραφές στον Υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης για να του αποδείξουμε πως με τη «συγκριτική αξιολόγηση δεν διαφωνεί μια πολύ μικρή μειοψηφία εργαζομένων που ξεβολεύεται…» αλλά το σύνολο των εργαζομένων όχι μόνο στην Τοπική Αυτοδιοίκηση αλλά και στο Δημόσιο.

Η παράδοση θα γίνει από το σύνολο των Μελών των Διοικητικών Συμβουλίων των Συλλόγων-Μελών της Π.Ο.Ε.-Ο.Τ.Α. στην Περιφέρεια Αττικής κατά τη διάρκεια ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ, τη ΔΕΥΤΕΡΑ 30 ΙΟΥΝΙΟΥ 2014, στη 1.00 το μεσημέρι, στο Υπουργείο Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης (Βασ. Σοφίας 15-Αθήνα). Στη συνέχεια θα συμμετέχουμε ΟΛΟΙ οι εργαζόμενοι στην Τοπική Αυτοδιοίκηση στο Συλλαλητήριο που διοργανώνει η Α.Δ.Ε.Δ.Υ., στις 3.00 το μεσημέρι, έξω από το Υπουργείο Οικονομικών (Καρ. Σερβίας 10-Αθήνα).

Την ίδια στιγμή, σε όσους Δήμους επιχειρηθεί έστω και την τελευταία στιγμή και παρά την πλειοψηφική αντίδραση των εργαζομένων αλλά και των Δημοτικών Συμβουλίων να εκδοθεί η απόφαση επιμερισμού των ποσοστών, οι Σύλλογοι-Μέλη της Ομοσπονδίας θα μπλοκάρουν τη διαδικασία με καταλήψεις των Γραφείων Προσωπικού, των Γραφείων Διοίκησης  αλλά και Δημαρχείων όπου κριθεί αναγκαίο.

Την 1η Ιουλίου 2014 κανένας Δήμος της χώρας και με οποιοδήποτε τρόπο δεν πρέπει να έχει εκδώσει την απόφαση κατανομής των ποσοστών που αποτελεί τη βασική προϋπόθεση εφαρμογής του νέου τύπου «συγκριτικής αξιολόγησης».

 

2022 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)