to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:10 | 16.02.2015

πηγή: Deutsche Welle

Οικονομία

Deutsche Welle: Νέο Eurogroup, λίγες πιθανότητες συμφωνίας

Για μια ακόμα φορά η αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα μονοπωλεί τη συνεδρίαση του Eurogroup. Τον σκεπτικισμό του για επίλυση του ελληνικού ζητήματος σύντομα εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε.


«Για πολύ, πολύ μικρές πιθανότητες» συμφωνίας σήμερα στις Βρυξέλλες κάνει λόγω αξιωματούχος της ΕΕ στις Βρυξέλλες, τον οποίο επικαλείται η εφημερίδα Süddeutsche Zeitung. Η εφημερίδα του Μονάχου σημειώνει ότι οι εκπρόσωποι της Ελλάδας στις Βρυξέλλες δεν κατάφεραν κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου να καταθέσουν συγκεκριμένα στοιχεία, πάνω στα οποία θα μπορούσαν να ξεκινήσουν σήμερα διαπραγματεύσεις.

Λίγες ώρες πριν την συνεδρίαση του Eurogroup ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε εξέφρασε σκεπτικισμό για την επίτευξη μιας κοινά αποδεκτής λύσης στις Βρυξέλλες. Μιλώντας στη γερμανική δημόσια ραδιοφωνία (Deutschlandfunk) τόνισε ότι η Ελλάδα βρισκόταν σε καλό δρόμο προς την ανάκτηση της ανταγωνιστικότητάς της. Η νέα κυβέρνηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα ωστόσο δεν θέλει να συνεχίσει την πορεία αυτή και αντ΄ αυτού προσβάλει εκείνους που την βοήθησαν τα τελευταία χρόνια, είπε ο Β. Σόιμπλε: «Λυπάμαι τους Έλληνες. Ψήφισαν μια κυβέρνηση που συμπεριφέρεται προς το παρόν ανεύθυνα».

Εν αναμονή συγκεκριμένων προτάσεων

Τον σκεπτικισμό του για επίλυση του ελληνικού ζητήματος σύντομα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε

Τον σκεπτικισμό του για επίλυση του ελληνικού ζητήματος σύντομα, εξέφρασε ο υπουργός Οικονομικών Β. Σόιμπλε

Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι κανείς δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ. Η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει όμως να κάνει το ελάχιστο που απαιτείται για να ανταποκριθεί σε όσα αξιώνει η ίδια, αλλά και ο ελληνικός πληθυσμός. Και τον λογαριασμό δεν μπορούν να τον πληρώνουν πάντα οι άλλοι, είπε ο Β. Σόιμπλε. Για να λάβει η Ελλάδα περαιτέρω βοήθεια από τους εταίρους θα πρέπει να καταθέσει προτάσεις για το πώς θα αυξήσει τα έσοδά της. Μέχρι αυτή την ώρα όμως η κυβέρνηση Τσίπρα δεν φαίνεται να καταθέτει σχετικές προτάσεις, δήλωσε ο υπουργός Οικονομικών.

Σε τηλεφωνική επικοινωνία με τον πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χθες το απόγευμα ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ζήτησε τη διαμεσολάβησή του στην προσπάθεια εξεύρεσης κοινά αποδεκτής λύσης μεταξύ Αθήνας και ευρωπαίων εταίρων. «Ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ θα καταβάλει ύστατη προσπάθεια επίλυσης του ζητήματος υπό πολύ δύσκολες συνθήκες», δήλωσε αξιωματούχος της ΕΕ σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)