to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:08 | 14.10.2016

Οικονομία

Deutsche Bank: Οι εκροές κεφαλαίων από τη μονάδα της διαχείρισης πλούτου δεν είναι ανησυχητικές

H Deutsche Bank έχει δει κάποιες εκροές κεφαλαίων από τη μονάδα της διαχείρισης πλούτου, αλλά αυτές δεν είναι σημαντικές, δήλωσαν υψηλόβαθμα στελέχη της τράπεζας στο Reuters, απαντώντας στις ανησυχίες σχετικά με την επίπτωση από το πρόστιμο των 14 δισεκ. δολαρίων που ζητούν οι αμερικανικές Αρχές. Η Deutsche διαχειριζόταν κεφάλαια ύψους 361 δισεκ. ευρώ στο τέλος του Ιουνίου, με λίγο πάνω από το 50% του ποσού αυτού να προέρχεται από πελάτες της στη Γερμανία και την υπόλοιπη Ευρώπη.


Ο Fabrizio Campelli, επικεφαλής της διεθνούς μονάδας διαχείρισης πλούτου της Deutsche, δήλωσε ότι η τράπεζα διαπίστωσε κάποιες εκροές κεφαλαίων που σημειώθηκαν λόγω των ειδήσεων των τελευταίων εβδομάδων και ότι εργάζεται για να αντιμετωπίσει τις ανησυχίες των πελατών. «Είναι φυσιολογικό ότι μία κατάσταση, όπως αυτή, θα οδηγήσει σε κάποιες εκροές και ορισμένοι από τους πελάτες αυτούς έχουν επίσης αποφασίσει να διαχειρισθούν τους κινδύνους τους, αλλά αυτό δεν είναι κάτι που μας έχει προκαλέσει κάποια πολύ μεγάλη ανησυχία», σημείωσε.

Από τη Deutsche αποχώρησε αυτή την εβδομάδα ο επικεφαλής της μονάδας διαχείρισης πλούτου για την περιοχή της Ασίας - Ειρηνικού, Ravi Raju, και τη θέση του πήρε ο Lok Yim. O Yim δήλωσε, επίσης, ότι οι εκροές στην Ασία δεν είναι σημαντικές. Στους πελάτες της Ασίας και του Ειρηνικού αντιστοιχεί περίπου το 14% των κεφαλαίων που διαχειρίζεται παγκοσμίως η Deutsche. «Δίνουμε (στους πελάτες) τα στοιχεία, τους λέμε την αλήθεια και είμαστε απόλυτα ανοικτοί σχετικά με τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε, αλλά και για το ότι κάποια από τα πράγματα που κυκλοφορούν στην αγορά είναι φήμες και όχι γεγονότα», σημείωσε ο Yim. O Campelli πρόσθεσε ότι πιστεύει πως αντίστοιχη αντίδραση με αυτή των πελατών στην Ασία υπάρχει και σε άλλες περιοχές.

Η Deutsche αύξανε την παρουσία της στην Ασία, μία περιοχή που έχει αναδυθεί ως πεδίο μάχης για τους διαχειριστές πλούτου τα τελευταία χρόνια, καθώς οι αγορές της Δύσης επιβραδύνονται. Ο Campelli δήλωσε ότι η Deutsche παραμένει δεσμευμένη σε επενδύσεις στην περιοχή, που είναι και η μεγαλύτερη μηχανή ανάπτυξης της παγκόσμιας οικονομίας. Η τράπεζα διαχειρίζεται πλέον περιουσίες άνω των 5 εκατ. δολαρίων στο Χονγκ Κονγκ και τη Σιγκαπούρη, ενώ πριν εστίαζε σε πλουσιότερους πελάτες με περιουσία άνω των 20 εκατ. δολαρίων.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)