to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

15:13 | 06.09.2018

Κοινωνία

ΔΕΘ: Στο μικροσκόπιο της ΕΛΑΣ άτομα και ομάδες του ακροδεξιού χώρου

Σύμφωνα με το ΑΠΕ - ΜΠΕ, η αστυνομία έχει καταρτίσει σχέδιο που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ελέγχων και διακριτική επιτήρηση σε άτομα, ομάδες και στέκια του ακροδεξιού χώρου, ενώ υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων ή συγκρούσεων με άλλες ομάδες


Σε εξέλιξη βρίσκοναι τα δρακόντεια μέτρα ασφαλείας της ΕΛΑΣ, ενόψει της ΔΕΘ, τα οποία εφέτος έχουν επιπλέον ένα χαρακτηριστικό σε σχέση με τα προηγούμενα χρόνια: Τον έλεγχο του ακροδεξιού χώρου, με στόχο την πρόληψη οποιασδήποτε ενέργειας, κυρίως εξτρεμιστικού χαρακτήρα, αλλά και τυχόν κινήσεων που θα μπορούσαν να δυναμιτίσουν το κλίμα της έκθεσης.

Σε αυτό το πλαίσιο, σύμφωνα με έγκυρες πηγές και σε προληπτικό επίπεδο, έχει καταρτιστεί από την αστυνομία σχέδιο που περιλαμβάνει ένα ολοκληρωμένο πλέγμα ελέγχων και διακριτική επιτήρηση σε άτομα, ομάδες και στέκια του ακροδεξιού χώρου, ενώ υπάρχει ειδικός σχεδιασμός για την πρόληψη τυχόν επεισοδίων ή συγκρούσεων με άλλες ομάδες.

Για την υλοποίηση του σχεδίου έχουν δραστηριοποιηθεί ειδικές ομάδες της κρατικής ασφάλειας, στη Θεσσαλονίκη, οι οποίες έχουν ενισχυθεί με κλιμάκια από την Αθήνα και ασχολούνται αποκλειστικά με τη συλλογή και αξιολόγηση πληροφοριών. Σε επιφυλακή, για τον ίδιο λόγο, βρίσκεται και η Αντιρομοκρατική Υπηρεσία Βορείου Ελλάδος.

Σε ό,τι αφορά τον σχεδιασμό των γενικών μέτρων, όπως αναφέρουν οι ίδιες πηγές, ο αριθμός των αστυνομικών που θα χρησιμοποιηθούν εφέτος, από όλες τις διευθύνσεις (τάξης, ασφάλειας, τροχαίας), είναι περίπου στα ίδια επίπεδα με πέρυσι, δηλαδή στα χαμηλότερα των τελευταίων χρόνων. Ωστόσο, τα επιτελεία έχουν καταρτίσει ειδικά σχέδια για την φρούρηση της έκθεσης, χώρων και κτιρίων και τη διασφάλιση της τάξης κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων.

Για τον σχεδιασμό των μέτρων βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και ο αρχηγός της ΕΛΑΣ, αντιστράτηγος Αριστείδης Ανδρικόπουλος.

Τα μέτρα είναι ήδη σε ισχύ και θα κλιμακωθούν το Σάββατο 8 επτεμβρίου, ενώ όλες τις ημέρες θα προσαρμόζονται ανάλογα με τις συνθήκες.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)