to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:38 | 10.09.2022

Πολιτική

ΔΕΘ: Έντονο αντικυβερνητικό χρώμα στις διαδηλώσεις

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο άγαλμα Βενιζέλου και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης


(ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Σαφές μήνυμα στην Κυβέρνηση ότι δεν πρόκειται να δεχθούν τη συνέχιση σκληρών και επώδυνων μέτρων δίνουν χιλιάδες μέλη της ΓΣΕΕ, των Εργατουπαλληλικών Κέντρων Βορείου Ελλάδος και της ΑΔΕΔΥ που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο με αφορμή την παρουσία του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στη ΔΕΘ.

Οι διαδηλωτές συγκεντρώθηκαν από νωρίς στο άγαλμα Βενιζέλου και φωνάζουν συνθήματα κατά της κυβέρνησης. Αυτήν την ώρα η οδός Εγνατία, στο ύψος της πλατείας Αριστοτέλους είναι αποκλεισμένη από τους συγκεντρωμένους και η τροχαία εκτρέπει την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι διαδηλώσεις ξεκίνησαν από έξι διαφορετικά σημεία της πόλης και συγκεκριμένα από το άγαλμα Ελ. Βενιζέλου, την Πλατεία ΧΑΝΘ, την Καμάρα, τον Λευκό Πύργο και το άγαλμα του Μ. Αλεξάνδρου στην νέα παραλία. Ισχυρές είναι οι αστυνομικές δυνάμεις ενώ το κέντρο της Θεσσαλονίκης έκλεισε από νωρίς το απόγευμα.

Στο συλλαλητήριο συμμετέχει η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου, ο αναπληρωτής γραμματέας της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Γιώργος Βασιλειάδης, η τομεάρχης Εργασίας και Κοινωνικών Υποθέσεων του κόμματος Μαριλίζα Ξενογιανακοπούλου, ο Διονύσης Τεμπονέρας, γιος του Νίκου Τεμπονέρα, και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από τους υπόλοιπους νομούς. Ακολούθως, θα συμμετέχουν στην πορεία και μέλη φοιτητικών συλλόγων.

Επικεφαλής στο μπλοκ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ στη σημερινή συγκέντρωση ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ, στο Άγαλμα Βενιζέλου η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Ράνια Σβίγκου έκανε λόγο για «κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των υποκλοπών.

«Ο πρωθυπουργός των κοριών και της φτωχοποίησης σε λίγη ώρα θα παρουσιάσει στη Διεθνή Έκθεση της Θεσσαλονίκης την εικόνα μιας φανταστικής χώρας. Η μεγάλη όμως συγκέντρωση που θα έχουμε σήμερα δείχνει ότι πλέον κανένας δεν τον πιστεύει. Οι πολίτες καθημερινά μένουν άναυδοι από τις αποκαλύψεις των παρακολουθήσεων του καθεστώτος Μητσοτάκη, της επιχείρησης συγκάλυψης και αποσιώπησης στοιχείων. Όπως, επίσης, οι πολίτες και οι εργαζόμενοι της Θεσσαλονίκης και όλης της Ελλάδας βιώνουν τη φτωχοποίηση, την ανέχεια και την απόγνωση. Για όλους αυτούς τους λόγους λέμε ότι είναι μια κυβέρνηση των νεοφιλελεύθερων εμμονών και των υποκλοπών», ανέφερε χαρακτηριστικά η κ. Σβίγκου.

«Ο ελληνικός λαός λέει έως εδώ. Έως εδώ στο καθεστώς Μαξίμου ΑΕ, ως εδώ στην εξαθλίωση του ελληνικού λαού, ως εδώ σε απευθείας αναθέσεις, ως εδώ στον αυταρχισμό απέναντι στους Έλληνες εργαζόμενους και στις Ελληνίδες εργαζόμενες. Γι' αυτό το λόγο και θεωρούμε ότι μόνο μια προοδευτική κυβέρνηση, μόνο η άμεση προσφυγή στη λαϊκή ετυμηγορία που θα οδηγήσει στην προοδευτική κυβέρνηση μπορεί να δώσει ελπίδα και προοπτική στον τόπο και μπορεί να επαναφέρει τη δημοκρατία», υπογράμμισε η γραμματέας της Κεντρικής Επιτροπής του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Το ΚΚΕ και το ΠΑΜΕ έχουν στήσει εξέδρα στην πλατεία της ΧΑΝΘ. «Η εργατική τάξη, ο ελληνικός λαός μπορούν να γίνουν  οι πρωταγωνιστές των εξελίξεων, κανένας εφησυχασμός, ενιαίος πανελλαδικός αγώνας τώρα, καμία αναμονή για λύσεις από τα πάνω», τόνισε ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας σε δήλωση του από το συλλαλητήριο στη ΔΕΘ.

Μέλη της ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας) έχουν συγκεντρωθεί στη συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας συμβολή των οδών Εγνατίας με Αγίας Σοφίας.

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης έχει ανακοινώσει για σήμερα πανθεσσαλονίκεια 24ωρη απεργία ώστε να βρεθούν όσοι περισσότεροι εργαζόμενοι στη συγκέντρωση και στην πορεία.

Θα ακολουθήσει πορεία διαμαρτυρίας στους κεντρικούς δρόμους της πόλης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)