to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:09 | 09.08.2016

Πολιτική

Δεσμευτική επιστολή Δρίτσα σε Πελετίδη για την οριστική παραχώρηση του θαλάσσιου μετώπου της Πάτρας

Τη Δευτέρα εστάλη από τον υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής επιστολή προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Πάτρας με την οποία η κυβέρνηση, υλοποιώντας τη δέσμευσή της, ανακοινώνει επισήμως και λεπτομερώς, το περιεχόμενο και τη διαδικασία για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας


Χθες Δευτέρα 8/8/2016 εστάλη από τον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής Θοδωρή Δρίτσα επιστολή προς τον Δήμαρχο και τη Δημοτική Αρχή Πάτρας  με την οποία η Κυβέρνηση, υλοποιώντας τη δέσμευσή της, ανακοινώνει επισήμως και λεπτομερώς, το περιεχόμενο και τη διαδικασία για την οριστική παραχώρηση του παραλιακού μετώπου της Πάτρας. Σημειώνεται ότι το ολοκληρωμένο τελικό Κυβερνητικό σχέδιο υπερκαλύπτει τα όρια και τους όρους της Σύμβασης Παραχώρησης της Κυβέρνησης του 2012, η οποία μάλιστα έκτοτε είχε μείνει στα χαρτιά. Η επιστολή, όπως τονίζεται σε ανακοίνωση του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής συνοδεύεται από τοπογραφικό διάγραμμα, ένα επεξηγηματικό υπόμνημα και ένα σχέδιο προτεινόμενης ΚΥΑ, ενώ κοινοποιείται αρμοδίως στον Πρωθυπουργό, στον Υπουργό Επικρατείας για το Συντονισμό του Κυβερνητικού Έργου, στον Πρόεδρο Δ.Σ. Τ.Α.Ι.Π.Ε.Δ. και στον Πρόεδρο Δ.Σ. & Διευθύνοντα Σύμβουλο Ο.Λ.ΠΑ.  Α.Ε.  Μετά την επιβεβαίωση της παραλαβής από το Γραφείο Δημάρχου του Δήμου Πατρέων η επιστολή δίδεται στη δημοσιότητα:

Η ανακοίνωση του Δήμου Πατρέων έχει ως εξής:

«Ο Υπουργός Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, Θόδωρος Δρίτσας απέστειλε σήμερα στο Δήμαρχο Πατρέων, Κώστα Πελετίδη έγγραφο με την πρόταση της κυβέρνησης σχετικό με την παραχώρηση της παραλιακής ζώνης, όπως είχε δεσμευτεί στη συνάντηση που είχε προηγηθεί στο Υπουργείο. Ήδη το έγγραφο του κ. Δρίτσα έχει σταλεί από την Πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου, Κατερίνα Γεροπαναγιώτη, σε όλους τους επικεφαλής των παρατάξεων προκειμένου να ενημερωθούν.

Η Δημοτική Αρχή θα μελετήσει την πρόταση και θα τοποθετηθεί σύμφωνα με τις αποφάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου για άμεση και οριστική παραχώρηση ολόκληρης της παραλιακής ζώνης. Στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο θα τεθεί το θέμα και θα παρθούν αποφάσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)