to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:15 | 24.03.2023

Πολιτική

Δέσμευση Τσίπρα ενώπιον του Ελεγκτικού Συνεδρίου για πάταξη φαινομένων διοικητικής ανεπάρκειας και διαφθοράς (βίντεο)

Στο Ελεγκτικό Συνέδριο για τα φαινόμενα διοικητικής ανεπάρκειας και εκτεταμένης διαφθοράς ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αναποτελεσματικότητα του κράτους


-- Εικόνες: Andrea Bonetti / Γρ. Τύπου Αλ. Τσίπρα

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Αλέξης Τσίπρας, επισκέφθηκε σήμερα το Ελεγκτικό Συνέδριο, όπου είχε συνάντηση με τον Πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου, Ιωάννη Σαρμά.

Το μήνυμα ότι ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ θα κάνει πράξη ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη έστειλε ο Αλέξης Τσίπρας μετά τη συνάντηση.

«Η δική μας δέσμευση είναι ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ

Εξερχόμενος από την συνάντηση ο Αλ. Τσίπρας επισήμανε:

«Συναντήθηκα σήμερα με τον πρόεδρο του Ελεγκτικού Συνεδρίου τον κύριο Σαρμά, με αφορμή και την έκθεση του δικαστηρίου για την αποτελεσματικότητα του κράτους. Αποτελεί κοινή διαπίστωση ότι η αναποτελεσματικότητα του κράτους οφείλεται και στην ανεπάρκεια της διοίκησης αλλά και σε φαινόμενα εκτεταμένης διαφθοράς. Η ανεπάρκεια και η εκτεταμένη διαφθορά άλλωστε είναι δύο από τα βασικά χαρακτηριστικά εδώ και τέσσερα χρόνια της διακυβέρνησης της ΝΔ. Για αυτό άλλωστε έχει απαξιωθεί εδώ και τέσσερα χρόνια κάθε τι δημόσιο, ενώ απολαμβάνουν την ίδια στιγμή ημέτεροι και γαλάζιοι golden boys απευθείας αναθέσεις δισεκατομμυρίων και προκλητικά μπόνους εκατομμυρίων.

Και αυτό είναι μία μεγάλη πρόκληση. Ο πολίτης χρειάζεται ένα κράτος το οποίο θα είναι αξιοκρατικό, δημοσιονομικά βιώσιμο, αποτελεσματικό, ασφαλές και δημοκρατικό. Όχι ένα κράτος πελατειακό, αναξιοκρατικό, ανασφαλές, όχι ένα κράτος λάφυρο στα χέρια των κομματικών στρατών. Και αυτή είναι η δική μας δέσμευση. Να κάνουμε ένα κράτος αξιοκρατικό, σύγχρονο, αποτελεσματικό και δημοκρατικό δίπλα στον πολίτη. Και αυτήν τη δέσμευση θα την κάνουμε πράξη».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)