to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

21:14 | 09.05.2023

Πολιτική

Δέσμευση του Αλ. Τσίπρα: ΠΝΠ την πρώτη μέρα για πλειστηριασμούς, φόρους, ελάχιστη βάση εισαγωγής

Ακύρωση πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, μείωση ΦΠΑ και ΕΦΚ και κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια θα προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που «θα κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή, της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης», σημείωσε μεταξύ άλλων ο Αλ. Τσίπρας στην αποψινή ομιλία του στον Πειραιά


(φωτ. Μιχ. Καραγιάννης/Eurokinissi)

Οι εκλογές της 21ης Μαΐου δεν είναι εκλογές χαλαρής ψήφου αλλά θα κρίνουν τα επόμενα 4 χρόνια της ζωής μας τόνισε ο Αλέξης Τσίπρας από τον Πειραιά και την πλατεία Τερψιθέας όπου απηύθυνε ομιλία. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ σημείωσε ότι ήρθε η ώρα να πάει σπίτι του ο Κυριάκος Μητσοτάκης και υπογράμμισε ότι η αξιωματική αντιπολίτευση έχει μέτωπο με την χειρότερο δεξιά κυβέρνηση (διαβάστε εδώ αναλυτικά)

Επιπλέον, ο Αλέξης Τσίπρας τόνισε ότι «πέρα από το πρόγραμμα των 11 σημείων, έχουμε ετοιμάσει μία Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για να κατατεθεί την πρώτη μέρα, πριν καν ανοίξει η Βουλή, της συγκρότησης της προοδευτικής κυβέρνησης. Αυτή η ΠΝΠ έχει 3 πράγματα:

Θα ακυρωθούν όλοι οι πλειστηριασμοί πρώτης κατοικίας μέχρι να νομοθετηθεί το σχέδιο που παρουσιάσαμε πριν μερικές μέρες και έχει την υπογραφή και της Λούκας Κατσέλη. Δεν θα ξαναδούμε εικόνες του ανάπηρου 80χρονου στην Χαλκιδική επειδή ήταν εγγυητής του γιου του.

Το δεύτερο άρθρο θα είναι η μείωση του ΦΠΑ στον κατώτερο συντελεστή για τα τρόφιμα, ακόμα σε μηδενικό συντελεστή για τα είδη πρώτης ανάγκης καθώς και για τη μείωση του ΕΦΚ στο κατώτερο επιτρεπτό επίπεδο που προβλέπει η Ευρωπαϊκή Ένωση.

Το τρίτο άρθρο είναι η κατάργηση της ελάχιστης βάσης εισαγωγής στα πανεπιστήμια».

Πηγή: Αυγή

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)