to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:27 | 30.04.2012

Πολιτική

Δεσμεύσεις για κατάργηση ευνοϊκών ρυθμίσεων στις ΔΕΚΟ

Για την κατάργηση σειράς ευνοϊκών ρυθμίσεων που ισχύουν ακόμα για τους υπαλλήλους των ΔΕΚΟ που έχουν εισέλθει ή θα εισέλθουν σε τροχιά ιδιωτικοποίησης, δεσμεύεται η κυβέρνηση Παπαδήμου, σύμφωνα με έγγραφο που εστάλη πριν από λίγες ημέρες στην Κομισιόν.


Όπως επισημαίνεται στο έγγραφο, πολλοί εργαζόμενοι απολαμβάνουν ειδικά εργασιακά προνόμια (αυτόματες μισθολογικές αυξήσεις, υπερωρίες, εκτεταμένες συμβάσεις ορισμένου χρόνου συμβάσεις, επιδόματα κ.λπ.) που απορρέουν από συλλογικές συμβάσεις που διατηρούνται και μετά την ιδιωτικοποίηση «θέτοντας σε κίνδυνο την βιωσιμότητα αυτών των επιχειρήσεων, καθώς εκτίθενται σε υψηλό ανταγωνισμό με μικρό περιθώριο για την προσαρμογή του κόστους».

Η κυβέρνηση λέει ότι «αυτά τα κληρονομημένα συμβόλαια θα αναθεωρηθούν με σκοπό την προώθηση νέων συμφωνιών μεταξύ των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που λαμβάνουν υπόψη τη συνολική οικονομική κατάσταση και την ανταγωνιστικότητα της επιχείρησης».


Σχόλιο του Γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ καταδικάζει αυτή την τακτική της κυβέρνησης Παπαδήμου:

"Ενώ η χώρα πάει σε εκλογές, η κυβέρνηση ειδικού σκοπού (του Κου Παπαδήμου) συνεχίζει να αναλαμβάνει δεσμεύσεις στην Κομισιόν. Έτσι για να γίνουν πιο ελκυστικές οι ιδιωτικοποιήσεις ΔΕΚΟ, επιχειρούν να τις ΄΄ξεφορτώσουν΄΄ από επιπλέον ρυθμίσεις που αφορούν την κατεδάφιση των δικαιωμάτων των εργαζομένων και φορτώνουν τον Ελληνικό λαό με νέες αυξήσεις τιμολογίων που τα τελευταία χρόνια έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα ύψη.

Τα πάντα δίνονται για την κερδοφορία του κεφαλαίου. Η κυβέρνηση δεν έχει κανένα δικαίωμα να αναλαμβάνει πρόσθετες δεσμεύσεις για το 2013. Ο λαός με την ψήφο του θα αποφασίσει."

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)