to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

19:53 | 31.05.2023

Οικονομία

Δεσμεύονται λογαριασμοί του Παναγιώτη Δημητρά με εντολή της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος

Σχετική έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης- Ο Παναγιώτης Δημητράς, ας σημειωθεί, έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο διώξεων, επειδή δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην καταγγελία των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο.


Από την Αρχή για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος διατάχθηκε η δέσμευση των περιουσιακών στοιχείων (τραπεζικοί λογαριασμοί και θυρίδες, κ.λπ.) του Παναγιώτη Δημητρά αλλά και των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων (ΜΚΟ), που είναι επικεφαλής, μετά από σχετικό πόρισμα της Αρχής, με το οποίο φέρεται να εμπλέκεται στη διάπραξη διαφόρων  αδικημάτων.

Σχετική έρευνα διέταξε ο επικεφαλής της Αρχής για το Ξέπλυμα, πρώην αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου Χαράλαμπος Βουρλιώτης. Στην συνέχεια συντάχθηκε πόρισμα, το οποίο διαβιβάστηκε ήδη στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο για την άσκηση ποινικών διώξεων σε βάρος του Παναγιώτη Δημητρά.

Στο πόρισμα της Αρχής διατυπώνεται ο ισχυρισμός ότι ο Παναγιώτης Δημητράς, μέσω ΜΚΟ στις οποίες ήταν επικεφαλής, διέθετε χρηματοδοτήσεις για την υποστήριξη ανθρωπίνων δικαιωμάτων «για άλλους σκοπούς από εκείνους για τους οποίους τα εισέπραττε», χωρίς ωστόσο να έχουν γίνει γνωστές άλλες, συγκεκριμένες λεπτομέρειες.

Ο Παναγιώτης Δημητράς, ας σημειωθεί, έχει βρεθεί τους τελευταίους μήνες στο στόχαστρο διώξεων, επειδή δραστηριοποιείται ιδιαίτερα στην καταγγελία των επαναπροωθήσεων στο Αιγαίο. Συγκεκριμένα, ο Παν. Δημητράς, επικεφαλής του Παρατηρητηρίου των Συμφωνιών του Ελσίνκι, διώκεται, μαζί με το Aegean Boat Report, από τον εισαγγελέα της Κω για... «συγκρότηση εγκληματικής οργάνωσης με σκοπό τη διευκόλυνση της παράνομης εισόδου και παραμονής στην Ελλάδα πολιτών τρίτων χωρών», επειδή ανέφερε στις αρχές τα περιστατικά προσφυγικών λέμβων που έφταναν στα ελληνικά νησιά, θέτοντας έτσι εμπόδιο στις παράνομες επαναπροωθήσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)