to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Der Standard: «Η Ε.Ε. κλείνει τον βαλκανικό διάδρομο» και δίνει «μέγιστη βοήθεια» στην Ελλάδα

Εκτός από την υιοθεσία της πολιτική των κλειστών συνόρων στα Βαλκάνια, η Ε.Ε. αναμένεται να προχωρήσει σε συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παροχής ασύλου, αποκαλύπτει η αυστριακή εφημερίδα


Το οριστικό κλείσιμο του «βαλκανικού διαδρόμου» και της προσφυγικής ροής από την Ελλάδα προς τη Βόρεια Ευρώπη θα ανακοινώσει η Ευρωπαϊκή Ένωση αύριο στις Βρυξέλλες, σύμφωνα με την Der Standard που επικαλείται προσχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου της Ε.Ε. με τη συμμετοχή της Τουρκίας για το προσφυγικό.

Εκτός από την υιοθεσία της πολιτική των κλειστών συνόρων στα Βαλκάνια, η Ε.Ε. αναμένεται να προχωρήσει σε συμφωνία επαναπροώθησης με την Τουρκία για όσους δεν πληρούν τις προϋποθέσεις παροχής ασύλου, αποκαλύπτει η αυστριακή εφημερίδα.

Το δημοσίευμα αναφέρει ότι θα δοθεί η απαραίτητη ευρωπαϊκή στήριξη στην Ελλάδα για τον αριθμό των μεταναστών που θα εγκλωβιστούν στη χώρα. «Στην Ελλάδα θα δοθεί η μέγιστη βοήθεια σε αυτή τη δύσκολη στιγμή», διαβάζουμε.

Επίσης, θα ζητηθεί από την Τουρκία η άμεση και εποικοδομητική συμμετοχή της στον έλεγχο των εξωτερικών συνόρων της Ε.Ε. στο Αιγαίο.

Σύμφωνα με την Der Standard, θα συζητηθεί η πρόταση για απευθείας μετεγκατάσταση προσφύγων από τη γείτονα χώρα σε μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Η συμφωνία, που θα έχει τη μορφή συμφωνητικού μεταξύ Ε.Ε. - Τουρκίας, θα τεθεί σε ισχύ την 1η Ιουνίου. Μέχρι τότε ο συντονισμός θα γίνεται σε διμερές επίπεδο μεταξύ Αθήνας και Άγκυρας.

Τέλος, το προσχέδιο κάνει λόγο για ενίσχυση της παρουσία της Frontex στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στα σύνορα με την ΠΓΔΜ και την Αλβανία. 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)