to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:02 | 20.05.2019

Διεθνή

«Δεν ζητήθηκε η γνώμη των Παλαιστινίων σχετικά με την οικονομική διάσκεψη των ΗΠΑ στο Μπαχρέιν»

«Δεν ζητήθηκε η γνώμη του υπουργικού συμβουλίου για τη διάσκεψη, ούτε για το περιεχόμενό της, ούτε για το αποτέλεσμά της ούτε για τον χρόνο διεξαγωγής της», επεσήμανε ο Στάγιεχ.


Δεν ζητήθηκε η γνώμη των Παλαιστίνιων σχετικά με την οικονομική διάσκεψη που σχεδιάζουν να πραγματοποιήσουν στο Μπαχρέιν στα τέλη Ιουνίου οι ΗΠΑ με στόχο να ενισχυθούν οι διεθνείς επενδύσεις στη Δυτική Όχθη και τη Λωρίδα της Γάζας, δήλωσε σήμερα ο Παλαιστίνιος πρωθυπουργός Μοχάμαντ Στάγιεχ.

Η Ουάσινγκτον ανακοίνωσε χθες Κυριακή τη διεξαγωγή της διάσκεψης αυτής στις 25 και 26 Ιουνίου στη Μανάμα χαρακτηρίζοντάς την το πρώτο μέρος του πολυαναμενόμενου ειρηνευτικού σχεδίου του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ για τη Μέση Ανατολή.

Οι Παλαιστίνιοι μποϊκοτάρουν την κυβέρνηση Τραμπ μετά την αναγνώριση από την Ουάσινγκτον της Ιερουσαλήμ ως πρωτεύουσας του Ισραήλ στο τέλος του 2017 και δεν έχουν εμφανιστεί πρόθυμοι να συζητήσουν το αμερικανικό ειρηνευτικό σχέδιο.

«Δεν ζητήθηκε η γνώμη του υπουργικού συμβουλίου για τη διάσκεψη, ούτε για το περιεχόμενό της, ούτε για το αποτέλεσμά της ούτε για τον χρόνο διεξαγωγής της», επεσήμανε ο Στάγιεχ.

Ωστόσο δεν διευκρίνισε αν οι Παλαιστίνιοι θα είναι παρόντες στη διάσκεψη αυτή, στην οποία, σύμφωνα με Αμερικανούς αξιωματούχους, θα συμμετάσχουν εκπρόσωποι και στελέχη επιχειρήσεων από την Ευρώπη, τη Μέση Ανατολή και την Ασία καθώς και κάποιοι υπουργοί Οικονομικών.

Ο Στάγιεχ επανέλαβε το αίτημα των Παλαιστινίων για μια ειρηνευτική συμφωνία που θα προβλέπει τη δημιουργία ενός παλαιστινιακού κράτους, στο οποίο θα περιλαμβάνεται η Δυτική Όχθη, η Λωρίδα της Γάζας και η Ανατολική Ιερουσαλήμ.

Η κυβέρνηση Τραμπ έχει ανακοινώσει ότι το ειρηνευτικό της σχέδιο, το οποίο ακόμη παραμένει μυστικό, θα απαιτεί υποχωρήσεις και από τις δύο πλευρές. Μετά την ανακοίνωση του μποϊκοτάζ από την πλευρά των Παλαιστινίων, οι ΗΠΑ έχουν περιορίσει την οικονομική βοήθεια που παρέχουν στη Δυτική Όχθη και τη Γάζα.

«Η οικονομική κρίση που αντιμετωπίζει η Παλαιστινιακή Αρχή σήμερα είναι αποτέλεσμα του οικονομικού πολέμου που διεξάγεται εναντίον μας με στόχο να κερδίσουν πολιτικές υποχωρήσεις», κατήγγειλε ο Στάγιεχ. «Δεν υποκύπτουμε στους εκβιασμούς και δεν ανταλλάσσουμε τα πολιτικά μας δικαιώματα με χρήματα».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)