to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος

Υπάρχει μόνο η ανάγκη να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά την κοινωνία και τη δημοκρατία


Συνηθίζεται να λέμε ότι κάθε νεοεκλεγμένη κυβέρνηση έχει μια περίοδο χάριτος μέχρι να διαμορφώσει το στίγμα της. Δεν ισχύει γι' αυτή την κυβέρνηση. Γιατί το στίγμα της το έχει καταστήσει καθαρό από τον τρόπο με τον οποίο έκανε αντιπολίτευση.

Ούτε τα μεγάλα ντιλ που έχει ετοιμάσει κατάφερε να κρύψει, ούτε την πρόθεσή της να ακυρώσει όλα τα θετικά κοινωνικά μέτρα, ούτε τον ακροδεξιό λαϊκισμό της στα θέματα της ασφάλειας. Και το γεγονός ότι μετά από αλλεπάλληλες εκστρατείες πολιτικής τοξικότητας, σταμάτησαν για έναν μήνα -για λόγους πολιτικής τακτικής- να βρίζουν την Αριστερά δεν σημαίνει ούτε ότι έγιναν διαλλακτικότεροι, ούτε απέκτησαν κουλτούρα πολιτικού πολιτισμού, ούτε ότι άλλαξαν τα σχέδιά τους.

Όλα αυτά που παρακολουθούμε τις τρεις τελευταίες μέρες ήταν απολύτως προβλέψιμα. Ο ρόλος και η αποστολή των άγνωστων τεχνοκρατών που έχει επιστρατεύσει ο Κ. Μητσοτάκης σε όλα τα υπουργεία άρχισε ήδη να αποκαλύπτεται.

Οι συσκέψεις για τη ΔΕΗ, η πρεμούρα να δηλωθεί πλήρης υποταγή στα συμφέροντα και τις επιδιώξεις του ομίλου Λάτση, το κλείσιμο του ματιού στην Ελληνικός Χρυσός, η τοποθέτηση ανώτατου δικαστικού σε μια θέση κλειδί για την παραγραφή των σκανδάλων είναι πράγματα που κανέναν δεν αιφνιδίασαν.

Όπως δεν αιφνιδίασαν οι ακροδεξιές ιδεοληψίες που υποβαθμίζουν την πολιτική για τα ανθρώπινα δικαιώματα, τροφοδοτούν με υπερεξουσίες την αστυνομία και παραχωρούν στην Εκκλησία αυξημένες δυνατότητες να παρεμβαίνει στην εκπαίδευση.

Όχι, λοιπόν. Δεν υπάρχει περίοδος χάριτος. Υπάρχει μόνο η ανάγκη να υπερασπιστούμε αποτελεσματικά την κοινωνία και τη δημοκρατία. Από τώρα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)