to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

10:12 | 01.04.2015

πηγή: Στο Κόκκινο 105,5

Πολιτική

«Δεν υπάρχει διαστρέβλωση στις δηλώσεις Μητσοτάκη»

Ο Φέρρυ Μπατζόγλου, ανταποκριτής γερμανικών μέσων στην Ελλάδα μιλάει στο Κόκκινο για τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη στην Frankfourter Allgemeine και επιβεβαιώνει την θέση του ρ/σ στο Κόκκινο, ενώ τονίζει ότι δεν υπάρχει θέμα διαστρέβλωσης μέσω της μετάφρασης όπως υποστηρίζει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας.


To ηχητικό απόσπασμα:

Απορίας άξιο το γεγονός ότι ο κ. Μητσοτάκης δεν κάνει αναφορά, στην αυστηρή επιστολή προς στον ρ/σ στο Κόκκινο - που το εγκαλεί για αποκατάσταση της αλήθειας - στην εφημερίδα Franfourter Allgemeine, όπου ο ίδιος έκανε και τις δηλώσεις.

Αντιθέτως, ο βουλευτής της ΝΔ κάνει λόγο για διαστρέβλωση μέσω της μετάφρασης, που εκ των πραγμάτων αναιρείται, όπως σημειώνει και ο κ. Μπατζόγλου.

Διαβάστε το ιστορικό της υπόθεσης, από την ιστοσελίδα του Κόκκινου:

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές και εγκαλεί το Κόκκινο

Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει ο Κυριάκος Μητσοτάκης, με δηλώσεις του την Τρίτη στην γερμανική εφημερίδα Franfourter Allgemeine, η οποία σχολιάζει πως ο βουλευτής της ΝΔ, προειδοποιεί μάλιστα τους εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα, με μοναδική εγγύηση τη λίστα μεταρρυθμίσεων.

 

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί στη FAZ τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές.  


Η μετάφραση του επίμαχου σημείου στο δημοσίευμα της γερμανικής FAZ είναι η παρακάτω

" Ο Κυριάκος  Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές της Αθήνας να μην δεχθούν τη λίστα με τις προτεινόμενες μεταρρυθμίσεις της κυβέρνησης συνασπισμού ως μοναδική προϋπόθεση για την εκταμίευση περαιτέρω χρημάτων.

Χαρακτηρίζει ως “εξαιρετικά απίθανο” το ενδεχόμενο η κατάθεση της λίστας των μεταρρυθμίσεων την Δευτέρα   να κριθεί επαρκής για την εκταμίευση έστω και ενός ευρώ ,μιας λίστας η οποία έχει ήδη δεχθεί έντονη κριτική. “Αναμένω (εκτιμώ) ότι η κυβέρνηση θα υποχρεωθεί να περάσει τουλάχιστον ένα νομοσχέδιο από τη Βουλή – ως απόδειξη για το γεγονός ότι όντως διαθέτει την πλειοψηφία για να υλοποιήσει τις μεταρρυθμίσεις. Αυτό είναι απολύτως απαραίτητο”, δηλώνει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης.(...)
 

 “Είναι εξαιρετικά πιθανό ένα σημαντικό τμήμα της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ να μη στηρίξει αυτού του είδους τις μεταρρυθμίσεις. Σε μια τέτοια περίπτωση, η κυβέρνηση δεν θα διέθετε πλέον πλειοψηφία. Στην πράξη, λοιπόν, δεν θα υπήρχε πλέον κυβέρνηση”, λέει ο Κυριάκος  Μητσοτάκης".
 

Επίσης, από το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ ανακοινώθηκε πως:

"Σύμφωνα με δημοσίευμα της γερμανικής FAZ ο Κ. Μητσοτάκης προειδοποιεί τους δανειστές να μην αρκεστούν στη λίστα των μεταρρυθμίσεων της ελληνικής κυβέρνησης για την εκταμίευση των δόσεων. Ο πρώην υπουργός της ΝΔ καλείται να δώσει εξηγήσεις για το συγκεκριμένο δημοσίευμα, ειδάλλως καταδεικνύεται ευκρινώς με ποιών τα συμφέροντα συντάσσεται η ΝΔ και ποιους εξυπηρετεί η επίθεσή της στην κυβέρνηση και στη διαπραγματευτική της προσπάθεια".

Με γραπτή ανακοίνωσή του, ο Κυριάκος Μητσοτάκης εγκαλεί τον 105,5 Στο Κόκκινο για στρέβλωση της συνέντευξής του, και επισημαίνει ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις» και ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας». 

Ολόκληρη η ανακοίνωση του Κ. Μητσοτάκη:

Ο Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος, βουλευτής Β’ Αθηνών της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε συνέντευξή του που δημοσιεύεται σήμερα, Τρίτη 31 Μαρτίου, στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung (FAZ) δήλωσε ότι «η λίστα των μεταρρυθμίσεων από μόνη της δεν αρκεί για να διασφαλισθεί η καταβολή δόσεων από τους δανειστές μας». 

Σε άλλο σημείο της συνέντευξής του ανέφερε ότι «τα προτεινόμενα μέτρα αφού συμφωνηθούν πρέπει να κυρωθούν από την Βουλή των Ελλήνων προτού αποδεσμευτούν οι δόσεις». 

Η στρεβλή εκδοχή που δημοσιεύει η ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο» έχει ως εξής:

«Το σενάριο της αριστερής παρένθεσης επαναφέρει με σημερινές του δηλώσεις στη γερμανική εφημερίδα Frankfurter Allgemeine Zeitung, ο Κυριάκος Μητσοτάκης προτρέποντας μάλιστα του εταίρους να μην προχωρήσουν στην εκταμίευση μέρους της δόσης προς την Ελλάδα ακόμα και αν συμφωνούν με τη λίστα μεταρρυθμίσεων. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης καλεί τους εταίρους να περιμένουν την ψήφιση ενός τουλάχιστον νομοσχεδίου, προκειμένου να αποδειχτεί εάν το στηρίξουν οι κυβερνητικοί βουλευτές».

Ο δημοσιογράφος Χρυσόστομος Λουκάς της ιστοσελίδας «Στο Κόκκινο» επικοινώνησε με το συντάκτη του άρθρου Michael Martens, ο οποίος του εξήγησε ακριβώς τις δηλώσεις του Κυριάκου Μητσοτάκη.  

Αναμένουμε την άμεση διόρθωση του δημοσιεύματος από την ιστοσελίδα «Στο Κόκκινο».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)