to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:48 | 06.12.2020

Πολιτική

«Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο»: Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για την μαύρη επέτειο της 6ης Δεκεμβρίου

Τα δικά τους μηνύματα εκπέμπουν βουλευτές και στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία ενόψει της 12ης επετείου από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου.


Δεν ξεχνάμε τον Αλέξανδρο Γρηγορόπουλο, του οποίου η δολοφονία λειτούργησε ως «ηλεκτροσόκ» για το σύνολο της κοινωνίας, φέρνοντας στην επιφάνεια με πρωτόγνωρη ένταση τα μεγάλα αδιέξοδα και τα αναπάντητα ερωτήματα της νεολαίας εκείνης της εποχής, που εξακολουθούν και σήμερα να ζητούν απάντηση.

Με αφορμή τη 12η επέτειο από τη δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου μέλη, στελέχη και βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ - Προοδευτική Συμμαχία, στέλνουν το δικό τους μήνυμα για μια ημέρα που θα πρέπει να μας θυμίζει, κόντρα σε όσα υπαγορεύουν οι ημέρες που διανύουμε, τον αγώνα για την υπεράσπιση της έννοιας της ζωής, τον εκδημοκρατικό της αστυνομίας καθώς και την προτεραιοποίηση του ανθρώπου στη λειτουργία των θεσμών.

Η φετινή επέτειος έρχεται εν μέσω του ακροδεξιού παροξυσμού που βρίσκεται η κυβέρνηση, στην προσπάθειά της να καλύψει τις τραγικές της ευθύνες στη διαχείριση της πανδημίας, να καταπνίξει κάθε διαφορετική άποψη και να μονοπωλήσει τη δημόσια σφαίρα. Την απαγόρευση κυκλοφορίας που έχει αναγγείλλει η αστυνομία για την Κυριακή, σχολίασε ξεχωριστά και με έντονο τρόπο το γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ (βρείτε το σχόλιο εδώ).

Εν όψει της αυριανής επετείου, ο τ. πρόεδρος της Βουλής και βουλευτής Α΄ Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Νίκος Βούτσης «καταθέτει» την οδύνη του, τόσο του ιδίου όσο και όλου του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ, για τον άδικο χαμό του Αλέξη Γρηγορόπουλου. «Μνήμες, από το μέλλον που ζήσαμε και ζούμε στις αλλεπάλληλες κρίσεις από τότε, οι μαζικές νεολαιίστικες διαμαρτυρίες για να καταδικαστούν οι πρακτικές του αυταρχισμού και της καταστολής που είναι και σήμερα παρούσες. Το ερώτημα τέθηκε τότε αλλά η απάντηση εκκρεμεί μέσα στον πυκνό ιστορικό χρόνο των ημερών μας σε όλες τις κοινωνίες του κόσμου μας», τονίζει ο τέως πρόεδρος της Βουλής.

«Με πρόσχημα την πανδημία, η κυβέρνηση επαναλαμβάνει ένα βαθιά αντιδημοκρατικό θεσμικό ατόπημα, απαγορεύοντας τις συναθροίσεις άνω των τριών ατόμων στις 6 Δεκεμβρίου, σε ολόκληρη τη χώρα! Προτάσσοντας ένα υγειονομικό κριτήριο, λαμβάνει μια καθαρά πολιτική απόφαση ιδεολογικού χαρακτήρα, ενόψει της επετείου της δολοφονίας του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου, θέλοντας να επιβάλει τη δική της άποψη για το αν πρέπει και πως, να θυμόμαστε εκείνη την μέρα. Είναι φανερό ότι η πανδημία χρησιμοποιείται και πάλι, είτε για να προκαλέσει ακραία πάθη μέσω αυτών των απαγορεύσεων, ώστε να μεταθέσει την προσοχή από τα σοβαρά προβλήματα διαχείρισης της πανδημίας, είτε για να δηλώσει την «κυριαρχία» της στη τρέχουσα πολιτική συγκυρία», σχολιάζει ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Πάνος Σκουρλέτης. Στον Π. Σκουρλέτη ανήκει και η φράση με την οποία ξεκινά παραπάνω αυτό το δημοσίευμα.

«Η δολοφονία του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου πριν 12 χρόνια έβγαλε στο δρόμο ένα ορμητικό ποτάμι δεκάδων χιλιάδων μαθητών, φοιτητών, νεολαίας, εργαζόμενων και ανέργων που διαδήλωναν μαχητικά για ένα μήνα στους δρόμους όλης της χώρας ενάντια στην τότε κυβέρνηση της Ν.Δ., καταγγέλλοντας την δολοφονία, την κυβερνητική/κρατική βία, διεκδικώντας τα δικαιώματα σε μόρφωση, δουλειά, ελευθερία», αναφέρει μεταξύ άλλων ο Γιάννης Μπαλάφας, βουλευτής του Νότιου Τομέα Αθήνας του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως προσθέτει:

«Σήμερα, πάλι μια κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας προκαλεί εκ νέου με την χουντικής κοπής απόφασή της για απαγόρευση των συγκεντρώσεων. Μένει πιστή στον αυταρχικό δρόμο, στην πολιτική του "φταίνε οι νέοι"... Εμείς τιμούμε τη μνήμη του Αλέξη, διεκδικώντας μαζί με τη νεολαία και τις προοδευτικές δυνάμεις και πάλι μόρφωση, δουλειά και ελευθερία».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)