to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:53 | 17.01.2019

Κοινωνία

Δεν ξεχνάμε το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους κατά του Σαχζάτ Λουκμάν

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ για την επέτειο έξι χρόνων από τη δολοφονία του Σαχζάτ Λουκμάν


Βρείτε περισσοτερες πληροφορίες και το ιστορικό της υπόθεσης, στο ρεπορτάζ στο Κόκκινο.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Νεολαίας:

Τα ξημερώματα της 17ης Ιανουαρίου 2013, ο Σαχζάτ Λουκμάν πήρε το ποδήλατό του και ξεκίνησε για τη λαϊκή αγορά στα Πετράλωνα, όπου και δούλευε. Ο 27χρονος εργάτης μετανάστης από το Πακιστάν, πριν προλάβει να φτάσει στο χώρο εργασίας του, δολοφονήθηκε με επτά μαχαιριές από δύο μέλη της Χρυσής Αυγής σε κεντρικό δρόμο της γειτονιάς.

Ο τρόπος δολοφονίας του Σαχζάτ Λουκμάν είχε ακριβώς τα ίδια χαρακτηριστικά με τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα από τον χρυσαυγίτη Ρουπακιά.

Δεν ξεχνάμε

Σήμερα, έξι χρόνια μετά την εν ψυχρώ δολοφονία, δεν ξεχνάμε το στυγερό ρατσιστικό έγκλημα μίσους από τα μέλη της νεοναζιστικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής.

Δεν ξεχνάμε τις ενέδρες και τις επιθέσεις σε πρόσφυγες και μετανάστες, σε lgbtqi+ άτομα, σε αριστερούς/ές και αντιφασίστες/τριες.

Δεν ξεχνάμε την αρχική ολιγωρία των αρχών και το ξέπλυμα που αποπειράθηκαν να κάνουν ορισμένοι πολιτικοί χώροι και μερίδα των Μ.Μ.Ε.

Η θέση των νεοναζιστών εγκληματιών της Χρυσής Αυγής είναι στην φυλακή και η θέση του φασισμού είναι στο κοινωνικό περιθώριο.

Για τη Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, μνήμη σημαίνει αντίσταση.

Τιμούμε τη μνήμη του Σαχζάτ Λουκμάν και συμμετέχουμε στην προγραμματισμένη για σήμερα αντιρατσιστική και αντιφασιστική κινητοποίηση στα Πετράλωνα στις 19:00 στην Οδό Τριών Ιεραρχών και Φυλασίων, στα Άνω Πετράλωνα, στο σημείο που δολοφονήθηκε από τους φασίστες.

Θεωρούμε αναγκαία την καταδίκη και σε δεύτερο βαθμό των δραστών, Διονύση Λιακόπουλο και Χρήστο Στεργιόπουλο.

Θεωρούμε αναγκαία την όσο το δυνατόν ταχύτερη ολοκλήρωση της δίκης της Χρυσής Αυγής, με την συντριπτική καταδίκη της ως εγκληματικής οργάνωσης και την καταδίκη για τη δολοφονία του Παύλου Φύσσα, για την ενέδρα στα μέλη του ΠΑΜΕ στο Πέραμα και για την επίθεση στους Αιγύπτιους αλιεργάτες.

Ακόμη πιο κρίσιμη είναι, όμως, η απομόνωση της φασιστικής ιδεολογίας και των φασιστικών πρακτικών σε κάθε χώρο δουλειάς, σε κάθε σχολείο, σε κάθε πανεπιστήμιο, σε κάθε γειτονιά, σε κάθε κοινωνικό πεδίο.

Ο ρατσισμός και η μισαλλοδοξία δεν χωράνε στην γειτονιά μας και στον τόπο μας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)