to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:18 | 22.01.2019

Κοινωνία

«Δεν τρομοκρατούμαστε!»: Οι εργαζόμενοι του Κόκκινου 105,5 για την επίθεση από ακροδεξιούς χάκερ

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου η ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο» (www.stokokkino.gr) , δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς χάκερ.


Η ανακοίνωση των εργαζομένων:

Το Σάββατο 19 Ιανουαρίου, μία ημέρα πριν το περιβόητο συλλαλητήριο «ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών», μέσω του οποίου μπόρεσαν να εμφανιστούν ξανά σε δημόσιο χώρο και οι υπόδικοι ναζιστές, η ιστοσελίδα του «105,5 στο Κόκκινο» (www.stokokkino.gr) , δέχθηκε επίθεση από ακροδεξιούς χάκερ. Οι ακροδεξιοί ανάρτησαν στον χώρο της σελίδας διάφορα εθνικιστικά μηνύματα, ανακατεμένα με ασυνάρτητες απειλές και επιχείρησαν να καταστρέψουν το αρχείο του σταθμού, στο οποίο περιλαμβάνεται όλη η δουλειά μας, τα ρεπορτάζ και η αρθρογραφία μας, εδώ και πολλά χρόνια.
Δεν μας εκπλήσσει φυσικά αυτή η πρακτική. Η ακροδεξιά αυτό πάντοτε προσπαθούσε και προσπαθεί ακόμα να κάνει. Συνοδεύει τις απειλές και τα νταηλίκια με την αγωνιώδη προσπάθεια να εξοντώσει όχι μόνο τους ανθρώπους που την αντιστρατεύονται, αλλά και τις ιδέες τους. Κάποτε έκαιγαν αιρετικούς ανθρώπους, αργότερα έκαιγαν αιρετικά βιβλία, τώρα προσπαθούν να εξαφανίσουν κείμενα που δεν συμβαδίζουν με την «εθνικόφρονα σκέψη» τους. 
Οι δημοσιογράφοι και οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο» δηλώνουμε ότι όχι μόνο δεν τρομοκρατούμαστε από τις απειλές και τις επιθέσεις ακροδεξιών, αλλά τις καταγράφουμε και ως εύσημο για τη δουλειά μας. Θα παραμείνουν σταθερά απέναντι σε κάθε μορφή φασισμού, ρατσισμού και εθνικισμού στο πλάι όλων όσων οι φασίστες θεωρούν εχθρούς και «παράσιτα».
Καλούμε κάθε άνθρωπο που αντιλαμβάνεται τον εαυτό του στην αντιφασιστική πλευρά της κοινωνίας να παραμείνει σε εγρήγορση απέναντι στον κίνδυνο της ακροδεξιάς και του κοινωνικού κανιβαλισμού που προωθεί και ζητάμε την έμπρακτη αλληλεγγύη για να δυναμώσει κάθε αντιφασιστική φωνή στον δημόσιο λόγο. 
Θα συνεχίσουμε να κάνουμε τη δουλειά μας και όχι «να κοιτάμε τη δουλειά μας», ορθώνοντας τη φωνή μας απέναντι σε όσους ονειρεύονται να υψώσουν ξανά τις φλόγες του εξαγνισμού. 


Οι εργαζόμενοι/ες στον «105,5 στο Κόκκινο»

Ακούστε ζωντανά το Κόκκινο 105,5 εδώ: http://stream.radiojar.com/red-source

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)