to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν τους βγαίνουν τα εργασιακά

Ο Κ. Χατζηδάκης περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι βρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που κατασκευάζει fake news και του συκοφαντεί το νομοσχέδιο.


Φαίνεται ότι δεν της πάει καθόλου καλά της κυβέρνησης το θέμα με τα εργασιακά. Αυτό που παρατηρείται, ειδικά από την απεργιακή κινητοποίηση της προηγούμενης Πέμπτης και μετά, είναι ένας διαρκώς αυξανόμενος εκνευρισμός.


Και μια εντεινόμενη προσπάθεια να πείσουν τους νέους ανθρώπους για τις αγαθές τους προθέσεις, που έχει το ακριβώς αντίθετο αποτέλεσμα.

Ο Κ. Χατζηδάκης περιφέρεται από κανάλι σε κανάλι βρίζοντας τον ΣΥΡΙΖΑ που κατασκευάζει fake news και του συκοφαντεί το νομοσχέδιο. Φυσικά, δεν μπαίνει σε αντιπαράθεση επί της ουσίας.

Βγαίνει πάντα μόνος του, στο φιλικό περιβάλλον που διαμορφώνουν οι δημοσιογράφοι για τους υπουργούς αυτής της κυβέρνησης, χωρίς αντίλογο, χωρίς υψηλούς τόνους, χωρίς διακοπές και επίμονες ερωτήσεις. Και εξηγεί ότι η διευθέτηση -δηλαδή το να δουλεύεις 10 ώρες σήμερα και 6 ώρες αύριο για να σου βγαίνει μέσος όρος οκτάωρο- δεν είναι καινούργιο πράγμα και γινόταν και επί προηγούμενων κυβερνήσεων.


Σωστά. Γινόταν. Για ορισμένο χρονικό διάστημα όμως και με συλλογική σύμβαση. Τώρα θέλουν να το κάνουν για 6 μήνες και σε ατομική βάση.

Εκεί δηλαδή που ο εργαζόμενος δεν μπορεί να πει όχι, γιατί θα χάσει τη δουλειά του. Και, παράλληλα, δίνουν στον εργοδότη το δικαίωμα να κρατήσει τον εργαζόμενο άλλες 150 ώρες υπερωρία. Που σημαίνει ότι η διευθέτηση θα είναι δεκάωρες σήμερα και δεκάωρες αύριο. Απλώς τη μία οι υπερωρίες θα είναι τζάμπα, ενώ την άλλη ίσως και να πληρώνονται.

Αλλά φαίνεται ότι οι νέοι άνθρωποι είναι ξεροκέφαλοι. Και δεν καταλαβαίνουν ότι ένα νομοσχέδιο που έχει γράψει ο Σκέρτσος του ΣΕΒ και ο Πατέλης, που προχθές κατάλαβαν τι είναι, έχει φτιαχτεί για το καλό τους και για να τους προσφέρει καλύτερη ζωή. Και παρασύρονται από τα fake news του ΣΥΡΙΖΑ.

Κρίμα...

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)