to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:12 | 20.07.2012

Αθλητισμός

Δεν θέλουν τους Ολυμπιακούς οι Βρετανοί!

Απέμειναν μονάχα λίγες ώρες για την έναρξη των Ολυμπιακών Αγώνων στο Λονδίνο, όμως είναι ηλίου φαεινότερο πως στο Νησί επικρατεί... νηνεμία.


Παρά τις πλουσιοπάροχες προσπάθειες των διοργανωτών, ο κόσμος δείχνει πως έχει διαφορετικές προτεραιότητες και σε καμία των περιπτώσεων δεν παρουσιάζεται ενθουσιασμένος με το σπουδαιότερο, κατά πολλούς, αθλητικό γεγονός. 

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της ComRes, η οποία πραγματοποιήθηκε για λογαριασμό του BBC, ένα ποσοστό που αγγίζει το 60%, θεωρεί ότι το κόστος των έργων ήταν ανώτερο αυτού που επιβάλλει η περίσταση, γεγονός που θα οδηγήσει μακροπρόθεσμα σε δυσάρεστες οικονομικές συνέπειες. 

Κατά την ίδια μέτρηση, το δείγμα της οποίας αντιστοιχεί σε 2.000 άτομα, το 61% υποστηρίζει πως τόσο στην αρχή του χρόνου όσο και στην τελική ευθεία για την έναρξη των Ολυμπιακών, το ενδιαφέρον του παραμένει το ίδιο. Με άλλα λόγια ελάχιστοι είναι αυτοί που ανυπομονούν για την έναρξη του, έστω και αν η αποστολή της χώρας τους είναι η πλέον πολυπληθής.

Χαρακτηριστικό δείγμα της ατονίας που παρατηρείται σε σχέση με παλαιότερες διοργανώσεις, είναι πως περίπου 500.000 εισιτήρια για τα ποδοσφαιρικά τουρνουά αντρών και γυναικών έμειναν απούλητα! 

Φαίνεται λοιπόν πως η τρίτη φορά θα είναι και φαρμακερή για τους Βρετανούς, που μετά το 1908 και το 1948, ήθελαν να περάσουν με χρυσά γράμματα στην ιστορία, καθώς εκτός του αριθμητικού ρεκόρ φιλοξενίας των αγώνων, φιλοδοξούσαν να φτάσουν σε ένα καθηλωτικό αποτέλεσμα, όμοιο του οποίοι δεν είχε υπάρξει ποτέ άλλοτε. Αντ' αυτού θα περιοριστούν στην καλύτερη των περιπτώσεων σε μία αξιοπρεπή διεξαγωγή των Ολυμπιακών, δυσανάλογη των χρημάτων που δαπανήθηκαν, γεγονός που ήδη έχει αρχίσει να καυτηριάζεται στα τοπικά μέσα ενημέρωσης.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)