to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν θέλουμε άλλους Αντετοκούνμπο

Δεν θέλουμε και διασώστες, να μαζεύουν πρόσφυγες και μετανάστες από το Αιγαίο και να τους φέρνουν στα νησιά μας


Η Βερόνικα Νκεμ Αντετοκούνμπο και ο Εμέκα Αντετοκούνμπο είχαν πολιτογραφηθεί τιμητικά Έλληνες πολίτες από τις 6 Σεπτεμβρίου, με τη σχετική πράξη που έφερε τις υπογραφές της κυρίας Σακελλαροπούλου και του Μάκη Βορίδη να δημοσιεύεται στο ΦΕΚ της 9ης Σεπτεμβρίου.

Ως γνωστόν, η μητέρα και ο μικρότερος αδερφός του Γιάννη Αντετοκούνμπο ξαναπολιτογραφήθηκαν με κάθε επισημότητα στις 16 Σεπτεμβρίου, για να εξυπηρετηθούν οι επικοινωνιακές ανάγκες του πρωθυπουργού που, την ίδια ημέρα, κάλυπτε πολιτικά τις γνωστές ρατσιστικές αθλιότητες βουλευτή της Ν.Δ. και κάπως έπρεπε να τα μπαλώσει στα τηλεοπτικά δελτία ειδήσεων.

Ο πρωθυπουργός με τις γνωστές ανοχές, ο αρμόδιος υπουργός που με τα νομοθετικά του κωλύματα έχει κάνει σχεδόν αδύνατη την απόκτηση της ελληνικής υπηκοότητας σε μετανάστες και η Πρόεδρος που φωτογραφήθηκε συμβολικά στον φράχτη του Έβρου και απέκλεισε από τη δεξίωση της 24ης Ιουλίου και ακύρωσε τη βράβευση του διασώστη Ιάσονα Αποστολόπουλου πήραν μέρος σε μια θλιβερή παράσταση, που αντικατοπτρίζει την απύθμενη υποκρισία μερίδας του πολιτικού μας συστήματος.

Ενός συστήματος που, πίσω από κάποιες επικοινωνιακές κορώνες δήθεν ανθρωπισμού, εγκαινίασε με υπερηφάνεια το ΚΥΤ - φυλακή της Σάμου. Εκεί όπου αποτυπώνεται όλη η φιλοσοφία αυτής της κυβέρνησης απέναντι στους αιτούντες άσυλο, για τους οποίους το μέλλον προδιαγράφεται ζοφερό μέσα στα πληρωμένα από την Ε.Ε. συρματοπλέγματα που ρόλο έχουν να λειτουργούν αποτρεπτικά για όσους επιθυμούν να περάσουν τα σύνορα της Ευρώπης.

Με λίγα λόγια, δεν θέλουμε άλλους Αντετοκούνμπο. Ούτε στις πόλεις ούτε και στα σχολεία μας. Όπως δεν θέλουμε και διασώστες, να τους μαζεύουν από το Αιγαίο και να τους φέρνουν στα νησιά μας. Γι’ αυτό και τους διασώστες όχι στο Προεδρικό Μέγαρο αλλά στον εισαγγελέα θα τους στέλνουμε. Ρουφιάνοι εξάλλου υπάρχουν για να υποδεικνύουν από ποιους κινδυνεύει η χώρα.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)