to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

12:19 | 20.03.2013

Διεθνή

"Δεν θα υπάρξει πρόβλημα ρευστότητας των τραπεζών"

Αισιόδοξος, ο Υποδιοικητής της ΚΤ, Σπύρος Σταυρινάκης, ότι δεν θα υπάρξει πρόβλημα με τη ρευστότητα των τραπεζών.


Αισιοδοξία για την έξοδο της οικονομίας από την κρίση στην οποία έχει περιέλθει εξέφρασε ο Υποδιοικητής της ΚΤ Σπύρος Σταυρινάκης εξερχόμενος από τη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Προεδρικό και κατευθυνόμενος προς την ΚΤ όπου πραγματοποιείται σύσκεψη τεχνοκρατών και εκπροσώπων των κομμάτων για την επεξεργασία Σχεδίου Β`.

Ξεκαθάρισε παράλληλα ότι δεν έχει υποβληθεί οποιοδήποτε σχέδιο στην Τρόικα και εξέφρασε την πεποίθηση ότι οι τράπεζες δεν θα αντιμετωπίσουν πρόβλημα ρευστότητας. 

Σε δηλώσεις του ο κ, Σταυρινάκης και ερωτηθείς κατά πόσο θα οδηγηθεί σήμερα στη Βουλή νομοσχέδιο για την εξυγίανση των τραπεζών ο κ. Σταυρινάκης είπε ότι αυτό δεν είναι βέβαιο και πρόσθεσε ότι γίνεται επεξεργασία διαφόρων σχεδίων.

Σε ερώτηση αν έχει μέχρι στιγμής απορριφτεί οτιδήποτε από την Τρόικα, ο Υποδιοικητής απάντησε ότι μέχρι στιγμής δεν έχει κατατεθεί κάποιο σχέδιο στην Τρόικα.

Ερωτηθείς αναφορικά με το αντικείμενο της σύσκεψης στην ΚΤ είπε ότι αυτή διεξάγεται «για να εξεύρουμε τρόπους για βγούμε έξω από αυτή την κρίση».

Ερωτηθείς αν ο ίδιος είναι αισιόδοξος ότι θα βγούμε από την κρίση ο κ. Σταυρινάκης είπε «ναι, πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι».

Σε δηλώσεις του σε διεθνή ΜΜΕ και ερωτηθείς σχετικά είπε ότι δεν νομίζει ότι θα υπάρξει πρόβλημα με τη ρευστότητα των τραπεζών ενώ σε άλλη ερώτηση απάντησε ότι δεν έχει αποφασιστεί ακόμη το κατά πόσο οι τράπεζες θ` ανοίξουν αύριο και πως αυτό είναι κάτι που θα αποφασιστεί σήμερα.

Ερωτηθείς κατά πόσο η ΕΚΤ θα στηρίξει την Κύπρο ο κ. Σταυρινάκης παρέπεμψε στη χτεσινή ανακοίνωση της ΕΚΤ ενώ σε σχέση με το κατά πόσο η Ρωσία θα βοηθήσει την Κύπρο είπε ότι αυτό είναι πολιτικό ζήτημα για το οποίο δεν μπορεί ο ίδιος να δώσει απαντήσεις.

Πηγή: ΚΥΠΕ

tags: κύπρος

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)