to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν θα ξεχάσουμε

Δεν θα ξεχάσουμε τίποτε απ' όλα αυτά. Γιατί η Χ.Α. δεν προέκυψε από το πουθενά. Κάποιοι πόνταραν επάνω της. Και είναι υπόλογοι.


Δεν περίμενε κανείς πολλά από τις απολογίες των νεοναζί στη δίκη της Χρυσής Αυγής. Ξέρετε, τα γνωστά. Η οργάνωση είναι θύμα παρεξηγήσεων και συκοφαντίας, με τον ναζισμό δεν έχουν σχέση, απλώς τους αρέσουν οι γοτθικές γραμματοσειρές, οι ανοιχτές απειλές για βία απλώς παρερμηνεύτηκαν, οι αγκυλωτοί σταυροί στα τατουάζ τους είναι αριστερόστροφοι και συνεπώς αρχαιοελληνικοί.

Τίμιοι ιδεολόγοι είναι, ένα δημοκρατικό πολιτικό κόμμα που διώκεται για τις ιδέες του -και όποιος νόμιζε κάτι διαφορετικό είναι θύμα θεωριών συνωμοσίας.

Πλησιάζει η ώρα που η δίκη θα τελειώσει και θα κλείσει αυτό το κεφάλαιο που ντρόπιασε την πολιτική ζωή της χώρας. Στην πραγματικότητα όλοι ήξεραν τι είναι η Χ.Α. και τι ακριβώς έκανε. Το ήξεραν πολύ καλά όχι μόνο αυτοί που τους απεχθάνονταν, αλλά και αυτοί που τους ψήφιζαν. Και ως αυτό που πραγματικά ήταν οφείλει να τους αντιμετωπίσει και το δικαστήριο.

Δεν θα ξεχάσουμε όμως όλους αυτούς που ξέπλυναν το ναζιστικό κόμμα. Τα κανάλια που τους έβαλαν στα σαλόνια των νοικοκυραίων παρουσιάζοντάς τους ως τίμια παιδιά που θέλουν τάξη και ασφάλεια για τους Έλληνες.

Τις εφημερίδες που προέβαλλαν το φιλανθρωπικό τους έργο. Τους δημοσιογράφους που τους ζητούσαν να σοβαρευτούν και να συμμετάσχουν σε κυβερνήσεις συνεργασίας. Τους πολιτικούς που αναγνώριζαν τον αυθεντικό ακτιβιστικό χαρακτήρα της οργάνωσης.

Τους μακεδονομάχους που παρίσταναν ότι δεν τους έβλεπαν όταν κατέβαιναν συντεταγμένοι στα συλλαλητήρια. Και αυτούς που αναγνώριζαν την αγάπη τους για την πατρίδα, έστω και «με τρόπο εριστικό».

Δεν θα ξεχάσουμε τίποτε απ' όλα αυτά. Γιατί η Χ.Α. δεν προέκυψε από το πουθενά. Κάποιοι πόνταραν επάνω της. Και είναι υπόλογοι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)