to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν θα τους φταίει η Πόπη…

Τι δουλειά έχει εδώ λοιπόν το χονδροειδές μπούλινγκ στην Τσαπανίδου επειδή είπε το αυτονόητο;


Πάμε από την αρχή. Ερώτημα πρώτο: Παρακολουθούσε η ΕΥΠ του Μητσοτάκη τον Ανδρουλάκη; Τον παρακολουθούσε βεβαίως. Στα πράσα πιάστηκε. Η υποκλοπή είναι διαπιστωμένη, εξακριβωμένη, ομολογημένη από τον ίδιο τον πρωθυπουργό ως νόμιμη, αλλά απαράδεκτη. Και κόστισε την έξωση του Δημητριάδη και του Κοντολέοντα.

Ερώτημα δεύτερο: Έδωσαν κάποια εξήγηση ο Μητσοτάκης, η Βλάχου, οι ηθικοί και φυσικοί αυτουργοί γιατί τρύπωσαν στο κινητό τού ευρωβουλευτή και υποψήφιου τότε προέδρου του ΠΑΣΟΚ; Όχι, φυσικά. Έδωσε εξήγηση όμως ο Ανδρουλάκης. Προσπάθεια να θέσουν το κόμμα του σε ομηρία, είπε. Προσπάθεια εκβιασμού έλεγαν εν χορώ τα στελέχη του.

Ερώτημα τρίτο: Δεν έριξε βαριά σκιά αυτή η αθλιότητα στο πολιτικό σκηνικό; Δεν έπεσαν τοξικές βολές για ύποπτες σχέσεις του Ανδρουλάκη με την Κίνα; Δεν εμφανίστηκαν στο μαύρο Διαδίκτυο κουτσουλιές για την προσωπική ζωή του; Δεν έγινε κοινός τόπος, από το ΠΑΣΟΚ ξεκινώντας, ότι ο εκβιασμός ήταν ο στόχος αυτής της σκοτεινής επιχείρησης; Βεβαίως.

Αν λοιπόν -λέμε αν- το ΠΑΣΟΚ προσχωρούσε σε συγκυβέρνηση με τη Ν.Δ. Αν τις καταγγελίες για παρακράτος αντικαθιστούσε κοινός έρωτας για το κράτος. Αν, από κυβέρνηση με σοσιαλδημοκρατικό πρόγραμμα και χωρίς τον Μητσοτάκη, μας προέκυπτε κυβέρνηση με μητσοτακικό πρόγραμμα και με Μητσοτάκη. Τότε τι θα σκεφτόταν ο κόσμος όποιου χρώματος και κόμματος;

Τρία πράγματα θα σκεφτόταν. Ότι η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ άλλα σκέφτεται, άλλα λέει κι άλλα είναι έτοιμη να κάνει. Ότι μπρος στα κάλλη της εξουσίας, τι είν’ ο πόνος του κοριού. Και ότι σε μια τέτοια συγκυβέρνηση, έπειτα από όσα μεσολάβησαν, έπαιξε το ρόλο της η παρακολούθηση. Ως υποψία; Ως υποψία. Τοξική, αλλά δυστυχώς λογική όπως τα έκαναν.

Τι δουλειά έχει εδώ λοιπόν το χονδροειδές μπούλινγκ στην Τσαπανίδου επειδή είπε το αυτονόητο; Γιατί κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι οι υποκλοπές παράγουν θολούρα, αντί να το ξεκόψουν ότι η πόρτα είναι κλειστή για τον ωτακουστή; Ίσως γιατί τους διακατέχει η αβάσταχτη ελαφρότητα του διμέτωπου θα πείτε. Ή και ίσως γιατί προλειαίνουν το έδαφος για να κάνουν ό,τι πριν λίγο αφόριζαν.

Αν ισχύει το τελευταίο, ας το κάνουν. Δικαίωμά τους. Αλλά δεν θα τους φταίει η Πόπη όταν τους πάρει ο κόσμος στο κατόπι...

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)