to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν θα σιωπήσουμε

Προκαλεί ανατριχίλα η αιμοχαρής ρατσιστική ακροδεξιά χαιρεκακία που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δολοφονία στο Πέραμα


H αστυνομία είναι εδώ για να επιβάλει τον νόμο και την τάξη. Δεν είναι ούτε για να εκτονώνεται, ούτε για να εκδικείται, ούτε για να λειτουργεί εν θερμώ. Αυτό ονομάζεται «επαγγελματισμός» και σε κάθε ανεπτυγμένη κοινωνία είναι το ελάχιστο που μπορεί να απαιτεί κάποιος από ένα σώμα το οποίο κυκλοφορεί ένοπλο στους δρόμους, υποτίθεται για την προστασία μας...

Όσο η αστυνομία, σε συνεργασία με τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ, συνεχίζουν τα απροκάλυπτα ψέματα, τα κουκουλώματα και τα μισόλογα τόσο σε μεγάλο μέρος της κοινής γνώμης εμπεδώνεται η εντύπωση ότι το φονικό περιστατικό στο Πέραμα ήταν εκτέλεση. Δεν απειλήθηκε η ζωή των αστυνομικών, το φιλότιμό τους πληγώθηκε και το υπερασπίστηκαν ρίχνοντας 40 σφαίρες στο ψαχνό.

Το πρώτο που απαιτείται, λοιπόν, είναι να διαλευκανθεί πλήρως αυτή η ιστορία και να τιμωρηθούν οι υπαίτιοι όπως ορίζει ο νόμος. Το δεύτερο είναι να απαντηθούν πολύ σοβαρά ερωτήματα: με ποια κριτήρια προσλαμβάνονται αυτοί οι αστυνομικοί και πώς εκπαιδεύονται.

Γιατί, αν το μόνο που ξέρουν να κάνουν αποτελεσματικά είναι να σκοτώνουν, δεν μιλάμε για αστυνομία, μιλάμε για παραστρατιωτική μιλίτσια τύπου Κολομβίας. Και δεν είναι ούτε αυτό που θέλει ούτε αυτό που χρειάζεται μια ευνομούμενη δημοκρατική χώρα.

Και το τελευταίο: προκαλεί ανατριχίλα η αιμοχαρής ρατσιστική ακροδεξιά χαιρεκακία που κατακλύζει τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης μετά τη δολοφονία στο Πέραμα. Ο κασιδιαρισμός πλασάρεται ως κυρίαρχη ιδεολογία. Δεν θα το επιτρέψουμε και δεν θα σιωπήσουμε.

tags: άρθρα

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)