to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:32 | 22.01.2019

Πολιτική

Πρόταση μομφής; Καλοδεχούμενη από την κυβέρνηση

«Δεν θα μπορούσαμε να φανταστούμε ένα τέτοιο δώρο», το κυβερνητικό σχόλιο για τις φήμες περί πρότασης μομφής από τη ΝΔ


Δημοσιογραφικές πληροφορίες θέλουν τη Ν.Δ. να προετοιμάζεται να καταθέσει πρόταση μομφής. Σαφής ο στόχος της να παρατείνει τη συζήτηση για την κύρωση της Συμφωνίας των Πρεσπών και να «επιστρατευθούν» εκ νέου τα τάγματα εφόδου στο Σύνταγμα.

Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, προσερχόμενος χτες σε σύσκεψη κομματικών στελεχών με σκοπό τη στήριξη της υποψηφιότητας του Νίκου Ταχιάου στον Δήμο Θεσσαλονίκης ρωτήθηκε για τη στάση της κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στη διάρκεια της συζήτησης στη Βουλή και ανέφερε πως "η Νέα Δημοκρατία θα προσέλθει στη συζήτηση αυτή συντεταγμένα, με νηφαλιότητα και αποφασιστικότητα θα εξηγήσεις τους Ελληνες πολίτες γιατί η Συνθήκη αυτή είναι μια κακή Συνθήκη και θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την κύρωση της Συνθήκης των Πρεσπών στο ελληνικό κοινοβούλιο".

«Δώρο» ενδεχόμενη πρόταση μομφής

«Είναι γνωστό πως ο κ. Μητσοτάκης είναι χορηγός της κυβέρνησης και του πρωθυπουργού στο Κοινοβούλιο, αλλά ότι θα έκανε τέτοιο δώρο δεν μπορούσαμε να το φανταστούμε», τόνισε συνεργάτης του πρωθυπουργού κληθείς να σχολιάσει τις φήμες περί πρότασης μομφής από την αξιωματική αντιπολίτευση, σύμφωνα με το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Όπως είπε ο ίδιος, «μία εβδομάδα μετά την ψήφο εμπιστοσύνης, μία δεύτερη νίκη της κυβερνητικής πλειοψηφίας και αυτή τη φορά με τους εναντίον ψηφίσαντες να είναι πολύ λιγότεροι από 148, είναι ό,τι καλύτερο θα μπορούσε να συμβεί» και πρόσθεσε: «Ανυπομονούμε».

Δ. Παπαδημούλης: Πρόταση μομφής; Μακάρι για να χάσουν και πάλι! Εμείς προχωρούμε μπροστά!

«Η ΝΔ έπαιξε τα ρέστα της: Στην μη έξοδο από τα μνημόνια. Στην περικοπή των συντάξεων. Στην πτώση Τσίπρα, με μοχλό τον Καμμένο. Στις πρόωρες εκλογές. Στις Πρέσπες. Εχασαν πανηγυρικά σε όλα. Τώρα "ψάχνονται" για πρόταση μομφής. Μακάρι για να χάσουν και πάλι! Εμείς προχωρούμε μπροστά!» αναφέρει ο αντιπρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και επικεφαλής της Ευρωομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Κ. Ζαχαριάδης: Καλοδεχούμενη η πρόταση μομφής της Ν.Δ.

«Η πρόταση μομφής της Ν.Δ. είναι καλοδεχούμενη, τη ζητάμε εδώ και ένα μήνα" δήλωσε ο διευθυντής της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης, στην ΕΡΤ1, προσθέτοντας ότι με τη διαδικασία της πρότασης μομφής θα έρθει ο πρωθυπουργός στη Βουλή να συζητήσουν, αφού δεν δέχθηκε ο Κυρ. Μητσοτάκης την πρόταση για debate σε οποιοδήποτε κανάλι.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)