to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:25 | 17.09.2014

Πολιτική

"Μπλοκάρουν" Ν.Δ.-ΠΑΣΟΚ τη συζήτηση στη Βουλή των παραιτήσεων στη ΝΕΡΙΤ

Δεν θα συζητήσει η Επιτροπή θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής το θέμα των παραιτήσεων στη ΝΕΡΙΤ και του πραξικοπήματος της μη μετάδοσης της ομιλίας του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ. Το σχετικό αίτημα υπέβαλε ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά απορρίφθηκε από τους βουλευτές της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ. Υπέρ ψήφισαν ΣΥΡΙΖΑ, Ανεξάρτητοι Έλληνες, ΔΗΜΑΡ, ΚΚΕ και Ανεξάρτητοι Δημοκρατικοί Βουλευτές, ενώ παρών δήλωσε η Χρυσή Αυγή.


Ο Νίκος Βούτσης εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ πρότεινε να διεξαχθεί στην Επιτροπή η συζήτηση για τη ΝΕΡΙΤ και να κληθούν οι παραιτηθέντες της ΝΕΡΙΤ Γιώργος Προκοπάκης, Αντώνης Μακρυδημήτρης, Ροδόλφος Μορώνης και Χρήστος Χωμενίδης.

«Η κατάσταση στο ραδιοτηλεοπτικό τοπίο και η έκπτωση στο δημόσιο βίο όπως φάνηκε με το μαύρο στην ΕΡΤ επιτάσσει η Επιτροπή να ασχοληθεί με το τι έχει συμβεί στο έκτρωμα, το τερατούργημα που λέγεται ΝΕΡΙΤ», είπε η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ζωή Κωνσταντοπούλου και πρόσθεσε πως «το γεγονός ότι φτάσαμε με πρωθυπουργικές παρεμβάσεις να λογοκρίνεται η ομιλία Τσίπρα συνιστά πράξη εκτροπής». «Η κατάσταση στα μέσα ενημέρωσης είναι καταγραφή διαπλοκής και εκτροπής», κατέληξε.

«Το θέμα είναι βαθύτατα πολιτικό και δεν θα το φτιάξει καμία Επιτροπή», καθώς «αλλού θα δοθούν οι αγώνες», υπογράμμισε η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη, σημειώνοντας ότι «για το περιεχόμενο της δράσης του μορφώματος ΝΕΡΙΤ αρμόδιο είναι το ΕΣΡ» και όχι η Επιτροπή.

«Έστω και δι’ αυτού του τρόπου αρχίζει να αναγνωρίζεται ο ρόλος της ΝΕΡΙΤ», σχολίασε ο γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της Ν.Δ. Θανάσης Μπούρας, προκαλώντας την διαμαρτυρία της κ. Κανέλη που φώναξε πως «αυτό που ελέχθη είναι πρωτοφανές».

«Εύλογο» χαρακτήρισε το αίτημα για κλήση των παραιτηθέντων μελών του δ.σ. της ΝΕΡΙΤ ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων Γιάννης Δημαράς, ενώ θετικός ήταν και ο βουλευτής των Ανεξάρτητων Δημοκρατικών Βουλευτών Βασίλης Καπερνάρος.

«Δεν είναι αρμοδιότητα της επιτροπής η παραίτηση όποιου προσώπου. Θεωρώ ότι δεν είναι απαραίτητη η κλήση», δήλωσε ο βουλευτής της Ν.Δ. Προκόπης Παυλόπουλος, ενώ κατά της συζήτησης για τη ΝΕΡΙΤ τάχθηκε και ο βουλευτής της Ν.Δ. Ανδρέας Κουτσούμπας.

Πληροφορίες: ΑΠΕ-ΜΠΕ

tags: ΝΕΡΙΤ

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)