to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:12 | 03.08.2020

πηγή: Στο Κόκκινο

Πολιτική

Δεν θα είναι ακατάσχετα τα κουτσουρεμένα αναδρομικά που θα πάρουν συνταξιούχοι (ηχητικό)

Για τις διαδικασίες εξπρές τις οποίες ακολούθησε η κυβέρνηση και στη νομοθέτηση του πρόσφατου φορολογικού νομοσχεδίου με τροπολογίες και διατάξεις που δεν τις είχαν διαβάσει ούτε οι αρμόδιοι υπουργοί μίλησε στον 91,4 Στο Κόκκινο Θεσσαλονίκης ο Τρύφωνας Αλεξιάδης, βουλευτής Β’ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ και αναπληρωτής τομεάρχης Οικονομικών του κόμματος.


Ο Τρ. Αλεξιάδης στην Ευγενία Χατζηγεωργίου επισήμανε ότι δεν έγινε καμιά διαβούλευση, ζητήματα που τέθηκαν δεν απαντήθηκαν καν και χαρακτηριστικό είναι ότι σε ερώτηση δική του στην τροπολογία για τ’ αναδρομικά, αν θα είναι ακατάσχετα, ο παριστάμενος υφυπουργός δεν ήξερε τι να πει επ’ αυτού και απάντησε «μα διάλογο θα κάνουμε;».

Ο βουλευτής εξήγησε ότι τελικά δεν θα είναι ακατάσχετα τα ποσά των αναδρομικών τα οποία θα λάβουν κουτσουρεμένα συνταξιούχοι και όσοι έχουν οφειλές (ΔΟΥ, ασφαλιστικά ταμεία, τράπεζες) θα τους κατασχεθούν.

Ο κ. Αλεξιάδης εξήγησε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ ικανοποιούσε τις ανάγκες της κοινωνίας (κοινωνικό μέρισμα, κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης κ.ά.) παρά τις «μνημονιακές μυλόπετρες» και κανείς τότε δεν έθετε το ερώτημα αν υπάρχουν χρήματα την περίοδο 2015-2019.

Τώρα η κυβέρνηση της ΝΔ έχει τη δυνατότητα καθώς ανέλαβε την εξουσία έχοντας το μεγαλύτερο αποθεματικό - από το Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο και μετά - στα ταμεία του κράτους (37 δισ. ευρώ) και αυτό το έλαβε από την προηγούμενη κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

Όμως η ΝΔ εξυπηρετεί μόνο τους ισχυρούς φίλους της και σε κάθε νομοσχέδιο ικανοποιεί η κυβέρνηση αιτήματα διαπλεκόμενων επιχειρήσεων ή μεγαλοπαραγόντων που τη στηρίζουν οικονομικά, επικοινωνιακά και πολιτικά.

Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι, όπως επισήμανε ο αν. τομεάρχης, η μείωση της φορολογίας των ακριβών αυτοκινήτων, οι ρυθμίσεις για ευνοϊκή ρύθμιση της φορολόγησης στις μετοχές που παίρνουν ως μπόνους μεγαλοστελέχη τραπεζών και άλλων επιχειρήσεων καθώς και ευνοϊκή ρύθμιση για τα εισοδήματα μεγαλοπαραγόντων του αθλητισμού.

Βεβαίως λεφτά υπάρχουν εκεί που θέλει η κυβέρνηση, επισήμανε μεταξύ άλλων ο κ. Αλεξιάδης.


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)