to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:35 | 28.06.2012

Κοινωνία

Δεν ψήφισες ΔΑΠ; Δεν θα πάρεις τα βιβλία σου!!!

Μετά τη νοθεία στις φοιτητικές εκλογές σε βάρος της ΑΡιστερής ΕΝότητας, που συνοδεύτηκε από άσκηση βίας εναντίον μελών της από μέλη της ΔΑΠ, νέα σκάνδαλα ξεπηδούν από τις πρακτικές της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ Παντείου.



Λίγο καιρό πριν τις εκλογές, στελέχη της ΔΑΠ ζήτησαν από φοιτητές του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής τους κωδικούς τους για να παραλάβουν εκείνοι τα συγγράμματά τους, δήθεν για να τους διευκολύνουν (οι γνωστές προεκλογικές «διευκολύνσεις» που συνηθίζει να κάνει η ΔΑΠ «ψαρεύοντας» ψήφους). Μόνος όρος: Το να δεχτούν να παραλάβουν οι φοιτητές τα συγγράμματα τους την ημέρα των φοιτητικών εκλογών! Έτσι, τα μέλη της ΔΑΠ ΑΡΝΗΘΗΚΑΝ ΝΑ ΔΩΣΟΥΝ ΤΑ ΒΙΒΛΙΑ ΤΟΥΣ σε όσους/-ες φοιτητές/-τριες δεν ήρθαν στις φοιτητικές εκλογές, εφόσον δεν πήγαν να τους ψηφίσουν!
 
Χωρίς να παραγνωρίζουμε τις ευθύνες των συμφοιτητών μας που έδωσαν τους κωδικούς του και δέχτηκαν να μπουν σε μία τέτοια διαδικασία, έστω και χωρίς γνώση των συνεπειών της, η μεγαλύτερη ευθύνη ανήκει στη ΔΑΠ που σχεδίασε και εκτέλεσε όλο αυτό το χυδαίο σχέδιο εκβιασμού! Φαίνεται ότι τα «γαλάζια παιδιά» της ΔΑΠ-ΝΔΦΚ ακολουθούν βήμα προς βήμα τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας, όντας, άλλωστε, οι εκφραστές της μέσα στα Πανεπιστήμια-με τα εκατοντάδες σκάνδαλα που απαρτίζουν το ιστορικό της (Siemens, Βατοπέδι κλπ). 

Για τη ΔΑΠ, η πολιτική ισούται με τη διάλυση του δημόσιου Πανεπιστημίου και της κοινωνίας, τον αποπροσανατολισμό των φοιτητών, κρατώντας τους μακριά από συλλογικές διαδικασίες, τις ισχυρές πελατειακές σχέσεις και τα σκάνδαλα. Αυτά κάνει τόσα χρόνια η Νέα Δημοκρατία με το κράτος, αυτά έχει διδαχθεί και η ΔΑΠ να κάνει στο Πανεπιστήμιο, χρησιμοποιώντας το ως εκπαιδευτήριο διαφθοράς και διαπλοκής!

Για εμάς, ο δρόμος είναι αντίσταση, αλληλεγγύη, συμμετοχή. Για τα κοινά συμφέροντα μας, φοιτητών και εργαζόμενων, για τη διεκδίκησή τους με αξιοπρέπεια και χωρίς εξευτελισμούς της Δημοκρατίας!


Από το blog της αυτόνομης αριστερής φοιτητικής συλλογικότητας  Αντί της Σιωπής  που δραστηριοποιείται στο Πάντειο Πανεπιστήμιο.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)