to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

17:12 | 09.03.2022

πηγή: avgi.gr

Κοινωνία

«Δεν προκύπτει ομαδικός βιασμός» της 24χρονης Γεωργίας, λέει η ανακρίτρια – Τι απαντάει ο δικηγόρος της

Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο λέει ο δικηγόρος της Γεωργίας και αναφέρει ότι απορρίφθηκαν τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA


(φωτ. αρχείου)

Ολοκληρώθηκε την Τετάρτη 9/3 η διαδικασία της κύριας ανάκρισης για την υπόθεση της 24χρονης Γεωργίας που κατήγγειλε τον βιασμό της σε πολυτελή σουίτα στη Θεσσαλονίκη την Πρωτοχρονιά, με την ανακρίτρια να αναφέρει ότι δεν στοιχειοθετείται ομαδικός βιασμός.

Πλέον ο φάκελος της υπόθεσης θα περάσει στα χέρια εισαγγελέα, που θα υποβάλλει πρόταση προς το αρμόδιο Δικαστικό Συμβούλιο. Από την πλευρά της η 24χρονη επιμένει και τονίζει ότι θα συνεχίσει τον αγώνα της.

Την απόφαση της δικαιοσύνης σχολίασε ο δικηγόρος της Γεωργίας Θανάσης Ζιώγας. «Η ανάκριση κλείνει και η υπόθεση πάει στον εισαγγελέα προκειμένου να αποφασιστεί η ποινή που θα απαγγελθεί. Αυτό που προβλέπει ο νόμος είναι ότι το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών θα αποφασίσει αν ο φάκελος θα πάει στο ακροατήριο ή θα στο αρχείο» σημείωσε μιλώντας στον Alpha.

Σε σχετική ερώτηση, είπε πως τα αιτήματα για εξέταση τρίχας και περαιτέρω διερεύνησης του DNA απορρίφθηκαν από την ανάκριση. Αναφορικά με το πώς θα εξελιχθεί η υπόθεση από εδώ και πέρα, είπε ότι «κατά την άποψή μας η υπόθεση θα πάει στο ακροατήριο όχι ως ομαδικός βιασμός αλλά ως βιασμός ενός κατηγορουμένου».

Ερωτηθείς σχετικά με την ψυχολογία της Γεωργίας, είπε ότι «αυτή τη στιγμή είναι αυτή που θα μπορούσε να έχει ο οποιοσδήποτε στη θέση της Γεωργίας. Το πρόβλημά της συνεχίζεται, παρατείνεται δεν επιλύεται. Θα επιλυθεί όταν βγει η οριστική απόφαση. Έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό κατά την άποψή της. Η ψυχολογία δεν είναι η καλύτερη. Ισχυρίζεται ότι έχει υποστεί έναν ομαδικό βιασμό και αυτό αποδεικνύουν τα ευρήματα πάνω στο σώμα της μετά την κλινική εξέταση που υπέστη. Έχουμε ακόμα πολύ δρόμο» κατέληξε ο κ. Ζιώγας.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)