to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

18:17 | 23.10.2017

Κοινωνία

Δεν αφορά κρούσμα χολέρας το περιστατικό στο «Παίδων», δηλώνει η διοίκηση του νοσοκομείου

«Δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας» αυτό που εντοπίστηκε σε περιστατικό νεογνού που νοσηλεύεται στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του νοσοκομείου Παίδων «Αγία Σοφία»


«Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού από νεογνό που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου, από προφορική ενημέρωση, πρόκειται για vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας». 

Αυτό τονίζει σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου με αφορμή φήμες που κυκλοφόρησαν νωρίτερα για το εν λόγω περιστατικό, λίγες ημέρες μετά τον ανυπόστατο θόρυβο για υποτιθέμενο κρούσμα χολέρας σε υπόγειο του νοσοκομείου «Έλενα».

Το νέο περιστατικό αφορά σε νεογνό που γεννήθηκε στο Μαιευτήριο - Γενικό Νοσοκομείο «Αλεξάνδρα», ηλικίας 13 ημερών, που σύμφωνα με δημοσιεύματα (τον χορό στην τρομολαγνεία έσυρε πάλι το Πρωτο Θέμα), εντοπίστηκε με μη τοξινογόνο εντεροπαθογόνο δονάκιο, της «οικογένειας» του βακτηρίου της χολέρας, γεγονός που τελικά διαψέυδεται από τα αποτελέσματα του Κ.Ε.Δ.Υ. 

Αναλυτικά η ανακοίνωση της διοίκησης του «Αγία Σοφία»:

Το νεογνό Μ. θήλυ τελειόμηνο προσήλθε στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγία Σοφία» στην εφημερία της 19ης/10/17 σε επηρεασμένη γενική κατάσταση λόγω εμπυρέτου από 8ώρου, συνοδευόμενο από  εμέτους, μειωμένη σίτιση και ανησυχία από 24ώρου. Εισήχθη στη Μονάδα Αυξημένης Φροντίδας του Νοσοκομείου.

Από την κλινική εξέταση εισόδου διαπιστώθηκε επηρεασμένη γενική κατάσταση, αγγειοκινητικές διαταραχές, έντονη ανησυχία και ευερεθιστότητα ενώ κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του παρουσίασε σπασμούς.

Από  τον εργαστηριακό έλεγχο διαγνώστηκε σηψαιμία και μηνιγγίτιδα.  Άμεσα μετά τη διάγνωση,  λόγω της υποψίας  λοίμωξης από δονάκιο, το νεογνό το οποίο νοσηλευόταν ήδη σε θερμοκοιτίδα απομονώθηκε και άρχισαν να λαμβάνονται αυστηρά μέτρα επαφής και αντισηψίας από το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό καθώς και το προσωπικό καθαριότητας.

Άμεσα μετά την εισαγωγή του άρχισε ενδοφλέβια αντιβιοτική αγωγή.

Δείγμα αίματος και Εγκεφαλονωτιαίου υγρού εστάλη στο Κεντρικό Εργαστήριο Δημόσιας Υγείας (Κ.Ε.Δ.Υ) όπου από προφορική ενημέρωση  πρόκειται για  vibrio non toxigenic το οποίο ανήκει στην ευρύτερη οικογένεια των δονακίων αλλά δεν ανήκει στην κατηγορία των τοξινογόνων, άρα δεν πρόκειται για δονάκιο χολέρας.

 

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)