to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:17 | 05.04.2017

Διεθνή

Δεν ποινικοποιείται ο γάμος παιδιών στην Μαλαισία: Βουλευτής υποστήριξε ότι είναι έτοιμα τα κορίτσια για γάμο από 9 ετών!

Στην Μαλαισία πέρασε νομοθεσία για τα σεξουαλικά εγκλήματα σε βάρος παιδιών χωρίς όμως να ποινικοποιεί τον γάμο μεταξύ τους!


Ειδικότερα, η νέα νομοθεσία που πέρασε το κοινοβούλιο της Μαλαισίας ποινικοποιεί την αποπλάνηση των παιδιών ως προοίμιο σεξουαλικής κακοποίησης και καθορίζει τις ποινές για την παραγωγή και κατοχή πορνογραφικού υλικού με τη συμμετοχή ατόμων κάτω των 18 ετών, αλλά δεν ποινικοποιεί τον παιδικό γάμο.

Η ανώτατη ποινή είναι κάθειρξη έως 30 έτη και έξι βουρδουλιές για την παραγωγή, κατοχή και διανομή πορνογραφικού υλικού με παιδιά.

Ο νέος νόμος τίθεται σε ισχύ δέκα μήνες αφού ο Βρετανός παιδόφιλος Ρίτσαρντ Χακλ κρίθηκε ένοχος για την κακοποίηση έως 200 μωρών και παιδιών, κυρίως στη Μαλαισία. Επίσης, στο πλαίσιο του νέου νόμου θα συσταθεί ειδικό δικαστήριο προκειμένου να ασχολείται με υποθέσεις σεξουαλικής κακοποίησης παιδιών πιο γρήγορα.

Η αντιπολίτευση λέει ότι ο νόμος είναι αυστηρός αλλά δεν είναι αρκετό καθώς δεν ποινικοποιεί τον γάμο. «Οι παραβάτες μπορούν να εκμεταλλευθούν την απουσία απαγόρευσης των γάμων μεταξύ παιδιών για να γλιτώσουν τη δίωξή τους για εγκλήματα καθώς ο συζυγικός βιασμός δεν αποτελεί έγκλημα στη Μαλαισία. Έχουν υπάρξει πολλές περιπτώσεις βιαστών που έχουν παντρευτεί τα θύματά τους, περιλαμβανομένων και κοριτσιών κάτω των 18 ετών, για να αποφύγουν τη δίωξή τους» δήλωσε βουλευτής της αντιπολίτευσης. 

Την ίδια ώρα σάλος έχει προκληθεί στα κοινωνικά μέσα δικτύωσης από δηλώσεις βουλευτή που ανέφερε ότι τα κορίτσια είναι έτοιμα για γάμο από 9 χρονών: «Φθάνουν στην εφηβεία στην ηλικία των 12. Και σε αυτή τη φάση, το σώμα τους ήδη μοιάζει σαν να είναι 18 ετών. Άρα σωματικά και πνευματικά, δεν υπάρχει εμπόδιο για να παντρευτεί ένα κορίτσι», δήλωσε μαλαισιανός βουλευτής κατά τη χθεσινή συζήτηση του νομοσχεδίου. Παράλληλα, δήλωσε ότι «δεν είναι κακό» το θύμα ενός βιασμού να παντρευτεί τον βιαστή της καθώς τότε δεν θα βρεθεί αντιμέτωπη με ένα «ζοφερό μέλλον»!

Η αντιπολίτευση ζήτηση την αποπομπή του ενώ ο ίδιος σήμερα υποστήριξε ότι τα σχόλιά του αναπαράχθηκαν αποσπασματικά και ότι ο γάμος «δεν είναι η πίσω πόρτα για τη νομιμοποίηση του βιασμού». Δήλωσε ότι απέρριψε την πρόταση για την απαγόρευση του γάμου μεταξύ παιδιών καθώς αντίκειται στις προβλέψεις του νόμου της σαρία.

Πηγή: Reuters

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)