to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

14:15 | 13.10.2012

left.gr

Πολιτισμός

Δεν πέρασε ο σκοταδισμός, ανέβηκε το Corpus Christi (όλο το χρονικό και συνεντεύξεις)

Συγκέντρωση συμπαράστασης διοργανώθηκε την Παρασκευή μπροστά στο θέατρο Χυτήριο, απέναντι στις διαμαρτυρίες και τους τραμπουκισμούς από μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και χρυσαυγίτες, τις τελευταίες δύο μέρες, που αντιδρούσαν στο ανέβασμα της παράστασης Corpus Christi. Κατά τις 10.30 μ.μ., η αστυνομία απομάκρυνε ομάδα φανατικών και ακροδεξιών που έκανε και σήμερα την εμφάνισή της έξω από το θέατρο. Στις 11 το βράδυ ξεκίνησε κανονικά η παράσταση.





Η παράσταση ξεκίνησε κανονικά στις 23.00


Ο Λαέρτης Βασιλείου, σκηνοθέτης της παράστασης Corpus Christi, και ο ηθοποιός Χρ. Σαπουντζής μίλησαν (12/10/2012) στο left.gr και τον Αγγελο Καλοδούκα για τα γεγονότα:


vasiliou from RedNotebook on Vimeo.



sapountzis from RedNotebook on Vimeo.


10.55 μ.μ.: Σε απόσταση περίπου 100 μ. από το Χυτήριο υπάρχει συγκέντρωση μικρής ομάδας, πιθανότατα χρυσαυγιτών, με παρουσία του χρυσαυγίτη βουλευτή Ηλ. Παναγιώταρου.

Εκτακτη ανακοίνωση στo Facebook της Colour Youth, Κοινότητα Lgbtq Νέων Αθήνας πριν από λίγο:

«Είμαστε ήδη συγκεντρωμένοι στην Ιερά Οδό στο Λαϊς, κοντά στο Θέατρο Χυτήριο, προς συμπαράσταση της ομαλής διεξαγωγής της πρεμιέρας του Corpus Christi. Yπάρχουν αρκετοί φασίστες συγκεντρωμένοι τριγύρω, και χρειαζόμαστε περισσότερο κόσμο να έρθει να μας στηρίξει. Παρακαλείται όποιος ενδιαφέρεται να έρθει με προσωπική του ευθύνη.
Επίσης, όσοι κατευθυνθείτε προς το Γκάζι για τη νυχτερινή σας έξοδο απόψε, να είστε πολύ προσεχτικοί και πάντα με παρέα, γιατί κυκλοφορούν πολλά φασιστοειδή στην ευρύτερη περιοχή».


10.50 μ.μ.: Ηρεμία τώρα έξω από το θέατρο Χυτήριο, όπου αναμένεται να ξεκινήσει η παράσταση του Corpus Christi. Ανοιχτή πλέον η Ιερά Οδός. Υστερα από περιορισμένη χρήση χημικών, η αστυνομία προσήγαγε με τουριστικό (!) λεωφορείο περί τα 35 μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων και ακροδεξιούς, που οδηγούνται τώρα στη ΓΑΔΑ. Σχετική φωτό από MakisSinodinos


Embedded image permalink



10.30 μ.μ.: Χρήση χημικών από τα ΜΑΤ εναντίον των συγκεντρωμένων. Εχουν γίνει τουλάχιστον 6 προσαγωγές από την ώρα που ξεκίνησε η συγκέντρωση. Βίντεο από το enikos.gr πριν λίγο:




10:23 Ένταση έξω από το Χυτήριο. Έγινε χρήση χημικών. Η φωτό πριν από 2', από το Twitter.




20:54 Από Jungle - Report


Ούτε ίχνος από χρυσαυγίτη μέχρι στιγμής μπροστά από το θέατρο Χυτήριο, λόγω της μαζικής αντισυγκέντρωσης των αλληλέγγυων. Η «πόρτα» του Κατσαριδιάρη ισχύει μόνο όταν η δειλή συμμοριούλα είναι μόνη της.
{SPY}


Ελένη Ράντου: Να την χαίρεστε αυτή την πατρίδα κύριε Δένδια, κύριε Σαμαρά, Κύριε Βενιζέλε!


20:00 Π. Τατσόπουλος προς χρυσαυγίτη Παναγιώταρο (στον ΣΚΑΪ στην εκπομπή του Ν. Ευαγγελάτου): «Εσύ ένας νταβατζής μην πιάνεις στο στόμα σου τον Μανώλη Γλέζο».


19.44 Μέχρι τις 23.00, οπότε και αρχίζει η παράσταση, αναμένεται και περισσότερος κόσμος έξω από το Χυτήριο. Προς το παρόν, επικρατεί ηρεμία. Ωστόσο, οι συγκεντρωμένοι εκφράζουν φόβους ότι ανάμεσά τους έχουν παρεισφρήσει ακροδεξιοί που προσπαθούν να δημιουργήσουν ένταση. Μακρυά από την είσοδο του θεάτρου, βρίσκονται συγκεντρωμένα μέλη παραθρησκευτικών οργανώσεων.






18.46 Πάρα πολύς κόσμος βρίσκεται έξω από το Θέατρο Χυτήριο, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι καλλιτέχνες. 


Γιατί δεν παρενέβη εισαγγελέας ζητά να μάθει ο Ρουπακιώτης


18.08 Πολίτες αντιτιθέμενοι στις χυδαιότητες των Χρυσαυγιτών αρχίζουν να συγκεντρώνονται στο Θέατρο Χυτήριο. Στο σημείο βρίσκονται και κλούβες των ΜΑΤ.


Ακολουθεί σχόλιο που γράφηκε πριν λίγο στο facebook:


Πάω Χυτήριο, καθώς αυτά τα "κάτι μωρέ δε μου κάθεται με την παράσταση", "ένας συντελεστής κάπως είναι", "κάπου οι ηθοποιοί μαλθακεύουν επικίνδυνα" δεν με πολυαγγίζουν. Μη σου πω ότι ανησυχώ και περισσότερο μήπως απ' τα πολλά κάτι, κάπως, κάπου σε κανά χρόνο ο τομέας Πολιτισμού της ΧΑ κόψει και τον Τένεσι Ουίλιαμς ως "τελειωμένη αδερφή και με οικογενειακό ιστορικό σχιζοφρένειας".


ΣΥΡΙΖΑ: Ευθεία απειλή σε κάθε προοδευτικό πολίτη οι δηλώσεις Κασιδιάρη


Όμηρος Πουλάκης: Κύριε Παναγιώταρε πιστεύετε πως θα σκοτώνετε μετανάστες ομοφυλόφιλους καλλιτέχνες έτσι ανεμπόδιστα;


Ανοιχτές απειλές Κασιδιάρη


"Από πού να το πιάσει κανείς; Να το πιάσουμε από το ρατσισμό; Να μιλήσουμε για τη διαφορετικότητα; Για το δικαίωμα τους καθενός μας να έχει ελευθερία επιλογής και όχι να είναι ένα ρομποτάκι κατευθυνόμενο; Δεν ξέρω για τι να πρωτομιλήσουμε!"


Τα λόγια του σκηνοθέτη της παράστασης Corpus Christi, Λαέρτη Βασιλείου, λίγο μετά την πρώτη επίθεση παραθρησκευτικών και ακροδεξιών ομάδων στο Θέατρο Χυτήριο. 


Από το "Αλβανέ, εδώ θα γίνει ο τάφος σου"  στον σκηνοθέτη που έχει φέρει δύο πρώτα βραβεία στην Ελλάδα στο  ' 'έτσι, φύγε παλιοπουσταρα λούγκρα, τραβά πάρε καμία πίπα'' σε παριστάμενο που διαφωνούσε με το ναζιστικό θίασο.


Στις παραληρηματικές συγκεντρώσεις παρόντες και βουλευτές της Χρυσής Αυγής. Ο σατανιστής Γιώργος Γερμενής, ψευδώνυμο Καιάδας, που τώρα βολεύει πιο πολύ να είναι χριστιανός. Ο εμετικός Ηλίας Παναγιώταρος σε επίδειξη θρασυδειλίας και ο αρχηγός της διμοιρίας των ΜΑΤ,  Χρήστος Παππάς. 


"Το ρολόι γύρισε στις χειρότερες παρακρατικές ώρες του 1950"


"Τρέμουν τα πόδια μου μετά από αυτό που είδα να ξετυλίγεται μπροστά μας, με αποκορύφωμα τον κ. Παναγιώταρο να βρίζει χυδαιότατα με λόγια που δεν μπορούν να επαναληφθούν και να κάνει επιθετική πολιτική με παρουσία της Αστυνομίας του κ. Δένδια", η μαρτυρία της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Μαρίας Κανελλοπούλου στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5".


"Λυπάμαι πάρα πολύ τους δειλούς ανθρώπους που στηρίζουν τη Χρυσή Αυγή και τα -φανερά ή κρυφά- εγκλήματά της.Λυπάμαι πάρα πολύ την Ελληνική Αστυνομία και τους ηγέτες της Εκκλησίας μας, που κατάντησαν ακόμα πιο δειλά της όργανα", το σχόλιο του Φοίβου Δεληβοριά.


"Nιώθω ντροπή που τέσσερις πέντε χρυσ-αλήτες βουλευτές και καμιά πενηνταριά θρησκόληπτοι, εμφανώς ψυχικά διαταραγμένοι, κατάφεραν χτες, με την ανοχή της πολιτείας, να επιβάλλουν τη νοσηρή θέλησή τους και να ματαιώσουν την παράσταση στο θέατρο "Χυτήριο ...Το ρολόι γύρισε στις χειρότερες παρακρατικές ώρες του 1950. Ντροπή για όλους μας", τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ/ΕΚΜ, Πέτρος Τατσόπουλος. 


"Κάποιοι δε σεβαστήκανε το νόμο, κάποιοι δε σεβαστήκανε την τέχνη. Υπήρχε ένα πολύ τρομοκρατικό κλίμα για το οποίο η αστυνομία δεν έκανε τίποτα ώστε να μπορέσουμε να αισθανόμαστε ασφαλείς", είπε στο ρ/σ "Στο Κόκκινο 105.5" ο ηθοποιός, Χάρης Μαυρουδής.


Λίγα λόγια για το έργο

Επανεξετάζοντας και αναδημιουργώντας την πιο γνωστή ιστορία του κόσμου, ο Λαέρτης Βασιλείου και η ομάδα ARTISAN μας καλούν να τους ακολουθήσουμε… σε ένα διαφορετικό ταξίδι αυτογνωσίας, έχοντας για μοναδικό όπλο τη φράση: “ΑΚΟΥ ΜΕ ΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΣΟΥ”.


Η Υπόθεση:


Η ιστορία δεκατριών νέων, από την εφηβεία στην ενηλικίωση: συναντιούνται σε ένα ταξίδι κατά το οποίο η φιλία τους δοκιμάζεται από τον Έρωτα, την Αγάπη, την Καριέρα και την Προδοσία ως την άλλη όψη της Θυσίας.


Το Κόρπους Κρίστι είναι ένα έργο που αφηγείται με καινούριο τρόπο την πιο παλιά και πλέον αμφιλεγόμενη ιστορία για τον Άνθρωπο, σε μία κοινωνία που παραπαίει ανάμεσα σε χαμένες αξίες και ιδανικά και σε μία περίοδο που περισσότερο από ποτέ παλεύουμε να φιλτράρουμε τα όσα μας έχουν «σερβιριστεί» ως επίσημη Αλήθεια και Ιστορία. Στην εποχή, λοιπόν της περίφημης «κρίσης», αυτό το έργο δίνει την αφορμή να κρίνουμε, να συγ-κρίνουμε και να δια-κρίνουμε τις αξίες που θέλουμε να υπηρετούμε.


Διαβάστε επίσης:

H πρεμιέρα του Corpus Christi είναι υπόθεση όλων μας!


2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)