to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:03 | 09.07.2020

Κοινωνία

Δεν παραπέμπονται σε δίκη για τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου όλοι οι αστυνομικοί, ούτε ο διασώστης

Ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στη θανατηφόρα «σύλληψή» του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης.


Μετά από αυτή την εξέλιξη, στις 21 Οκτωβρίου θα καθίσουν στο εδώλιο του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου της Αθήνας οι τέσσερις αστυνομικοί με την κατηγορία της θανατηφόρου σωματικής βλάβης, καθώς και ο κοσμηματοπώλης και ο μεσίτης που κλώτσαγαν ανηλεώς τον πεσμένο Ζακ.

Όπως αναφέρει σε δήλωσή της την Τετάρτη 8/7/2020 η Άννυ Παπαρούσου, δικηγόρος της οικογένειας Κωστόπουλου:

«Με διάταξή του ο Εισαγγελέας Πλημμελειοδικών Αθηνών απέρριψε τη μήνυση της οικογένειας Κωστόπουλου για ανθρωποκτονία κατά του συνόλου των αστυνομικών που συνέπραξαν στη θανατηφόρα «σύλληψή» του, καθώς και κατά του διασώστη του ΕΚΑΒ για το αδίκημα της θανατηφόρας έκθεσης.

Η αιτιολογία της απορριπτικής διάταξης αποτελεί ένα νομικό εφεύρημα που δε στηρίζεται στο νόμο κι θα προσβληθεί με την προσφυγή που θα ασκήσουμε

Για άλλη μια φορά όμως καταγράφεται η παρέκκλιση από την ορθή και συνήθη νόμιμη διαδικασία σε όλες τις εκφάνσεις της υπόθεσης αυτή, γεγονός που αναδεικνύει τις κυρίαρχες στερεοτυπικές δομές που απεργάζονται την ανεύρεση της αλήθειας και της τιμωρίας των ενόχων.

Με την ευχή η επιεικής αντιμετώπιση των κατηγορούμενων που έχει χαρακτηρίσει την υποθεση της φρικτής θανάτωσης του Ζαχαρία Κωστόπουλου να επικρατήσει και ευρύτερα στο δικαστικό σύστημα, επαναδιατυπώνεται η νόμιμη και δίκαια αξίωση της οικογένειας να αποδοθεί ουσιαστική δικαιοσύνη και να τιμωρηθούν οι ένοχοι, όπως ορίζει ο νόμος».

Το σχετικό tweet:

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)