to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

13:57 | 28.06.2018

Πολιτική

Δεν παραδίδει την αντιπροεδρία ο Δ. Καμμένος - ΑΝΕΛ: «Ένα ακόμη βήμα στον ηθικό του κατήφορο»

"Προσπαθώντας να «δικαιολογήσει» τη συνειδητή αποστασία στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου και της Νέας Δημοκρατίας, άρχισε να στοχοποιεί πρόσωπα του Κινήματος των ΑΝΕΛ για να τα εκφοβίσει", τονίζει σε δήλωσή του ο Θ. Τοσουνίδης


Δεν προτίθεται να παραδώσει την αντιπροεδρία της Βουλής διαμήνυσε ο ανεξάρτητος, πλέον, βουλευτής, Δημήτρης Καμμένος μετά τη διαγραφή του από την Κοινοβουλευτική Ομάδα των ΑΝΕΛ.

Ο κ. Καμμένος, σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ υποστήριξε πως διαγράφηκε επειδή ψήφισε όπως του υπαγόρευε η συνείδηση του, επιλογή που προστατεύεται από το Σύνταγμα, όπως σημείωσε, ενώ πρόσθεσε πως πριν την ψηφοφορία δεν είχε τεθεί θέμα κομματικής πειθαρχίας.

«Δεν μπορεί να περιμένουν να πάω με το κοπάδι», υπογράμμισε ενώ απέρριψε τις καταγγελίες περί αποστασίας του, τονίζοντας πως δεν θα μπορούσε να αποστατήσει από την συνείδησή του. Ψήφισε κατά της κυβέρνησης έτσι ώστε να μην εξουσιοδοτήσει τον υπουργό Εξωτερικών, Νίκο Κοτζιά να υπογράψει την συμφωνία Ελλάδας-ΠΓΔΜ.

Ο Δ. Καμμένος αμφισβήτησε εμμέσως τις καταγγελίες του προέδρου των ΑΝΕΛ και του Μεγάρου Μαξίμου για σενάρια αποστασίας και άσκησης πιέσεων σε βουλευτές της συμπολίτευσης, εξηγώντας πως όσο ήταν μέλος της ΚΟ των ΑΝΕΛ δεν άκουσε ποτέ συνάδελφό του να κάνει λόγο για απειλές οποιουδήποτε είδους, ενώ υποστήριξε πως αν κάποιος βουλευτής απειλείται θα πρέπει να προβεί σε καταγγελία στις αρχές και όχι να απευθύνεται στους δημοσιογράφους, όπως χαρακτηριστικά σημείωσε.

Η αιχμηρή απάντηση Τοσουνίδη

Ο εκπρόσωπος Τύπου των ΑΝΕΛ, δήλωσε τα εξής για τα «ασύστολα ψεύδη» του Δ. Καμμένου:

«Ο Δημ. Καμμένος έκανε ένα ακόμη βήμα στον ηθικό του κατήφορο. Προσπαθώντας να «δικαιολογήσει» τη συνειδητή αποστασία στηρίζοντας την πρόταση δυσπιστίας του Κυριάκου και της Νέας Δημοκρατίας, άρχισε να στοχοποιεί πρόσωπα του Κινήματος των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ για να τα εκφοβίσει.

Δεν σε φοβάμαι αποστάτη. Γεννήθηκα, μεγάλωσα και ζω στη Μακεδονία και στη Θεσσαλονίκη. Δεν θα μπορούσα ποτέ να παραδώσω, ούτε στο ελάχιστο, τίποτα από την Ελλάδα και τη Μακεδονία.

Ψεύδεσαι, συκοφαντείς και απειλείς χωρίς συνείδηση σαν ένας νέος «Εφιάλτης». Χωρίς ίχνος ντροπής παραμένεις στη θέση του Αντιπροέδρου της Βουλής, καταπατώντας τον Κανονισμό και τσαλαπατώντας την ίδια σου τη δέσμευση ότι θα παραιτηθείς.

Σε παραδίδω στην κρίση των συμπατριωτών μου».

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)