to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

16:32 | 08.06.2014

Διεθνή

«Μουντιαλική» Βραζιλία: Δακρυγόνα και απαγορεύσεις ενάντια στους απεργούς εργαζόμενους στο μετρό του Σάο Πάολο (ενημέρωση)

Υπέρ της συνέχισης της απεργίας τους ψήφισαν οι εργαζόμενοι στο μετρό του Σάο Πάολο της Βραζιλίας, παρά το γεγονός ότι είχε κηρυχθεί παράνομη και καταχρηστική από τα δικαστήρια, και μάλιστα με απειλή προστίμου - Αστυνομική καταστολή τη Δευτέρα - Παγκόσμιο viral το #NoVoyABrasilPorque («δεν πάω στη Βραζιλία διότι», στα αγγλικά:#NotGoingToBrazil) που συγκεντρώνει τις διαμαρτυρίες των χρηστών του twitter καθώς και οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενάντια στο πάρτι δισεκατομμυρίων πλάι στην ανέχεια του λαού της Βραζιλίας


Δευτέρα 9/6

Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ για το Μουντιάλ: Ποτίζουν το χορτάρι με το αίμα των φτωχών!

3 μέρες πριν το Μουντιάλ: Δακρυγόνα στους απεργούς εργαζόμενους στο μετρό του Σάο Πάολο

Κυριακή 8/6

Παράνομη και καταχρηστική έκρινε εργατοδικείο του Σάο Πάολο την απεργία των εργαζομένων του μετρό στην μεγαλούπολη της Βραζιλίας, στην οποία αναμένεται να γίνει την Πέμπτη η τελετή έναρξης και το εναρκτήριο παιγνίδι του Μουντιάλ.  Ωστόσο, υπέρ της συνέχισης των απεργιακών κινητοποιήσεων ψήφισαν οι εργαζόμενοι που δεν κάμφθηκαν από το δικαστικό «μπλόκο» στον αγώνα τους. «Η συνέλευσή μας ψήφισε υπέρ της συνέχισης της απεργίας. Θα αποφασίσουμε τώρα για τα επόμενα βήματα», δήλωσε μια εκπρόσωπος του συνδικάτου των εργαζομένων στο μετρό.

 Νωριτερα:

Παγκόσμιο viral έγινε το #NoVoyABrasilPorque («δεν πάω στη Βραζιλία διότι», στα αγγλικά:#NotGoingToBrazil) που συγκεντρώνει τις διαμαρτυρίες των χρηστών του twitter καθώς και οργανισμών για τα ανθρώπινα δικαιώματα ενάντια στο πάρτι δισεκατομμύριών δίπλα στην ανέχεια του λαού της Βραζιλίας.

Το hashtag #NoVoyABrasilPorque ξεκίνησε από την Κολομβία με σλόγκαν «το μουντιάλ της ανισότητας» αλλά σύντομα έγινε παγκόσμιo viral.

View image on Twitter

View image on Twitter

Η απεργία στο μετρό εντάσσεται σε ένα κύμα κινητοποιήσεων σε διάφορους κλάδους (οδηγοί λεωφορείων, αστυνομικοί, κ.ά.) στη Βραζιλία, κυρίως με μισθολογικά αιτήματα, καθώς το κόστος ζωής στη χώρα αυξάνεται με ταχύτατους ρυθμούς κι ενώ στο Μουντιάλ γίνεται πανηγύρι δισεκατομμυρίων (ακολουθεί βίντεο από την καταστολή εις βάρος εργαζομένων στο Μετρό).

Σε κινητοποιήσεις το τελευταίο διάστημα βρίσκονται εργαζόμενοι διαφόρων κλάδων ζητώντας αυξήσεις σε μισθούς και συντάξεις (φωτογραφία από πρόσφατη κινητοποίηση στο Σάο Πάολο):

Members of Brazil's Homeless Workers' Movement (MTST) block a road during a protest in front of Sao Paulo's World Cup stadium June 4, 2014. (Reuters / Nacho Doce)

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)