to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

11:19 | 22.03.2018

Πολιτική

Δεν πάει στην Προανακριτική για τη Novartis ο Αντώνης Σαμαράς

Την απόφασή του να μην παραστεί στη συνεδρίαση της Ειδικής Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Προκαταρκτικής Εξέτασης έκανε γνωστή ο πρώην πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, με επιστολή που απέστειλε σήμερα στην ειδική επιτροπή.


Στην επιστολή του ο πρώην πρωθυπουργός επαναλαμβάνει για άλλη μια φορά τα περί «σκευωρίας», που όπως επίσης λέει ξανά, «οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία». Λέει ακόμη ότι απαιτεί «την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων», εκείνος ωστόσο, ως ένας εκ των πρωταγωνιστών, υπεκφεύγει και αποφασίζει να μην παραστεί, σημειώνοντας ότι διατηρεί το δικαίωμα να εκφέρει την άποψη του.

Η επιστολή του έχει ως εξής:

«Κύριε Πρόεδρε της Επιτροπής,

Δεν προτίθεμαι να παραστώ στη συνεδρίαση της Επιτροπής σας την Τρίτη 27 Μαρτίου 2018.Δεν με αφορούν κομματικά τεχνάσματα και μεθοδεύσεις οι οποίες συνιστούν έναν ακόμη κρίκο στην ουσιαστική συγκάλυψη της σε βάρος μου σκευωρίας. Σκευωρία η οποία οργανώθηκε και υλοποιείται από τη γνωστή σε όλους γελοία συμμορία.

Απαιτώ άλλωστε την ουσιαστική διερεύνηση της όλης υπόθεσης, με εξέταση όλων των μαρτύρων και όλων των στοιχείων. Διατηρώ αυτονόητα το δικαίωμά μου να εκφέρω την άποψή μου, σε περίπτωση που εισέλθετε στην ουσία της υπόθεσης μετά την κατάθεση των μαρτύρων».

Υπενθυμίζεται ότι σύσσσωμη η αντιπολίτευση τράπηκε σε άτακτη φυγή από την Προανακριτική Επιτροπή για τη Novartis, με το πρόσχημα  ότι πρέπει να κληθούν οι προστατευόμενοι μάρτυρες και να μην σταλεί η δικογραφία στην Δικαιοσύνη για να συνεχίσει την έρευνά της.  Ό,τι κι αν μηχανευτούν η Ν.Δ. και ο Κυρ. Μητσοτάκης, η διερεύνηση της υπόθεσης θα προχωρήσει με σεβασμό στους συνταγματικούς και δικονομικούς κανόνες, διαμήνυσε από την πλευρά της η κυβέρνηση.

Την απουσία του από την Προανακριτική είχε ανακοινώσει χθες και ο Ανδρέας Λοβέρδος. Το παράδειγμα τους ακολούθησε και ο Ανδρέας Λυκουρέντζος.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)