to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν μπορούν τα παλικάρια

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή ασυλία. Είναι πως και οι ίδιοι πίστεψαν το αφήγημα ότι για τα κρούσματα φταίνε οι πλατείες και μόνο


Στέλιος Πέτσας (26 Σεπτεμβρίου): «Εάν είχαμε ακούσει τον ΣΥΡΙΖΑ για τις ΜΕΘ, θα είχαμε πετάξει δεκάδες εκατομμύρια». Ένα μήνα μετά (22 Οκτωβρίου), Άδωνις Γεωργιάδης: «Αν πάρουμε 1.000 λεωφορεία, θα κοπούν οι συντάξεις».

Με αυτή την αντίληψη πορευόταν η κυβέρνηση, έχοντας την επικοινωνιακή ασφάλεια ότι κανένα από τα «μπουκωμένα» μέσα ενημέρωσης (ή εξημέρωσης;) δεν θα της ζητήσει τον λόγο.

Το πρόβλημα δεν είναι μόνο η επικοινωνιακή ασυλία. Είναι πως και οι ίδιοι πίστεψαν το αφήγημα ότι για τα κρούσματα φταίνε οι πλατείες και μόνο – έχει ένα θέμα με τις πλατείες η Δεξιά… Είναι πως αυτά που δεν κάνουν κοστίζουν σε ζωές. Είναι πως ακόμα και τώρα δεν πιστεύουν σε αυτό που οφείλουν να κάνουν. Με το στανιό, με το τσιγκέλι τα μέτρα ουσιαστικής προστασίας.

Σε τι πιστεύουν; Το δείχνουν οι πράξεις τους. Ο Κώστας Αχ. Καραμανλής, πριν προλάβει να ζεστάνει την υπουργική καρέκλα του, ακύρωσε, πέρυσι τον Αύγουστο, τον διαγωνισμό για τα 750 καινούργια λεωφορεία. Και μετά πήρε 4 οδηγούς λεωφορείων στο γραφείο του.

Δεν είναι ο μόνος. Το 2017 η Ρένα Δούρου ενέταξε στο ΕΣΠΑ της Περιφέρειας Αττικής την αγορά 92 καινούργιων λεωφορείων (80 τεχνολογίας Euro VI και 12 ηλεκτρικών). Ο Γιώργος Πατούλης το ακύρωσε. Πότε; Τον Σεπτέμβριο του 2020! Με την πανδημία παρούσα και με πασιφανή την ανάγκη για περισσότερα λεωφορεία, καθώς ο κόσμος στριμώχνεται εκών άκων. Έτσι εξηγείται γιατί ο Γ. Πατούλης πήρε δώρο την BMW – τουλάχιστον αυτός δεν θα στριμώχνεται…

Μετά το «έπος Θεοχάρη» στον τουρισμό, που άφησε εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους χωρίς εργασία από τον Νοέμβριο του 2019, ακολουθεί το έπος του επισιτισμού. Ο κλάδος και τα περίπου συνδεόμενα 25 επαγγέλματα δέχτηκαν ισχυρό χτύπημα την άνοιξη. Τώρα στοχοποιείται ότι ευθύνεται για την αύξηση των κρουσμάτων και δέχεται το τελειωτικό χτύπημα: γράψε 100.000 ανέργους, Γιάννη Βρούτση.

Στην Υγεία, οι ασθενείς κάνουν περιοδεία ανά την Ελλάδα για να βρουν κρεβάτι. Αρρωσταίνεις στα Γιάννενα, σε πάνε στην Παραμυθιά, στην Άρτα, οι πιο τυχεροί θα γνωρίσουν το ιστορικό Μεσολόγγι. Πώς θα μας καθησυχάσει τώρα ο ασκών χρέη υπουργού Υγείας «ένας και μοναδικός» Βασίλης Κοντοζαμάνης;

Βρεθήκαμε με τους ακατάλληλους ανθρώπους στις κατάλληλες θέσεις.

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)