to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν μπορεί η Ν.Δ. και ο κ. Μητσοτάκης να εκφράσουν τους πολίτες της Δ. Αθήνας

Ποια είναι όμως η Δ. Αθήνα; Είναι η Αθήνα των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας, των προσφυγικών πληθυσμών από τις αρχές του 20ου αιώνα, των κατατρεγμένων. Είναι όμως και η Αθήνα του Πολιτισμού, της τέχνης, των αγώνων, και της διαρκούς προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή.


Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών του Μαΐου δεν ήταν ούτε αναμενόμενα ούτε θετικά για τον ΣΥΡΙΖΑ. Αν παρακολουθήσουμε όμως τους αριθμούς  προσεκτικά θα διαπιστώσουμε ότι η Δυτική Αθήνα ήταν μια από τις δύο περιφερειακές ενότητες της Αττικής που ο ΣΥΡΙΖΑ ήταν πρώτος σε ψήφους.
Ποια είναι όμως η Δ. Αθήνα;  Είναι η Αθήνα των ανθρώπων του μόχθου, της εργασίας, των προσφυγικών πληθυσμών από τις αρχές του 20ου αιώνα, των κατατρεγμένων. Είναι όμως και η Αθήνα του Πολιτισμού, της τέχνης, των αγώνων, και της διαρκούς προσπάθειας για μια καλύτερη ζωή.
Η Δυτική Αθήνα, που αναπτύχθηκε μεταπολεμικά ως οικιστική ζώνη φτηνής εργασίας και φτηνών χρήσεων γης, χαρακτηρίζεται από έλλειψη έργων υποδομής, από υποβάθμιση του φυσικού περιβάλλοντος, από άναρχη δόμηση, με έλλειψη μεγάλων χώρων πρασίνου και κακοποίηση των ορεινών όγκων, όπως του Ποικίλου όρους και του όρους Αιγάλεω. Τα μνημονιακά χρόνια η Δ. Αθήνα χτυπήθηκε άγρια από ανεργία, από παραπέρα υποβάθμιση της ποιότητας ζωής.
Πώς μπορεί ο Κ. Μητσοτάκης και η δεξιά παράταξη την οποία εκπροσωπεί, και η οποία φέρει βαρύτατη ιστορική ευθύνη για τη μνημονιακή καταιγίδα που σάρωσε τη χώρα μας, να εκπροσωπήσουν τους κατοίκους της Δ. Αθήνας;
Όταν ο αρχηγός της ΝΔ στη ΔΕΘ αναφέρει χαρακτηριστικά ότι “…δεν τρέφω αυταπάτες για μια Κοινωνία χωρίς ανισότητες. Αυτό είναι αντίθετο στην ανθρώπινη φύση…”, πως θα αμβληθούν οι κοινωνικές ανισότητες; Οι δηλώσεις του περί “ψυκτικού από το Περιστέρι” επιβεβαιώνει την βαθειά αντίληψη περί κοινωνικών ανισοτήτων που “διαπνέει” τη Ν.Δ.
Όταν αναφέρει ότι το 8ωρο είναι ξεπερασμένο, ή με τις δηλώσεις του για το δώρο Χριστουγέννων;
Όταν τ. υπουργός της ΝΔ αναφέρει ότι οι 120 δόσεις επιβαρρύνουν την οικονομία;
Όταν ο κ. Μητσοτάκης, ως τ. Υπουργός  Διοικητικής Μεταρρύθμισης θεώρησε περιττούς και πέταξε μαζικά στο δρόμο με απολύσεις σχολικούς φύλακες, δημοτικούς αστυνομικούς, καθαρίστριες, και καθηγητές ΕΠΑΛ–άνθρωποι που επί ΣΥΡΙΖΑ επαναπροσλήφθηκαν–πως θα εγγυηθεί την εργασία;
Στον αντίποδα αλλά και στην πράξη, η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί κεφάλαιο ανάπτυξης της χώρας τον Λαό, και όχι τις οικονομικές ελίτ των offshore και της σπατάλης. Η Κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, στην προσπάθειά της να βγάλει τη χώρα από την κρίση , παρά τα δύσκολα μέτρα που αναγκάσθηκε να υλοποιήσει ως μνημονιακές επιταγές, έσκυψε στον Άνθρωπο και τις ανάγκες του, στήριξε τους αδύναμους και περιθωριοποιημένους συμπολίτες μας, με μια σειρά μέτρα όπως: 1) αύξηση της εργασίας, 2) κοινωνικό εισόδημα αλληλεγγύης (ΚΕΑ), 3) επιδότηση ενοικίου, 4) στήριξη της Δημόσιας Υγείας με παράλληλη ελεύθερη πρόσβαση των ανασφάλιστων συμπολιτών μας στο δημόσιο σύστημα Υγείας, 5) αύξηση του κατώτατου μισθού, κατάργηση του υποκατώτατου, 6) μέτρα για τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις, 7) 120 δόσεις, 8) προστασία της α’ κατοικίας κ.α.
Η Δίκαιη Ανάπτυξη αποκτά συγκεκριμένο περιεχόμενο για τη Δ. Αθήνα . Ήδη το απαξιωμένο μέχρι πρότινος Πάρκο Τρίτση, ένας σπάνιος πνεύμονας πρασίνου στην καρδιά της Δ. Αθήνας, με υπερτοπικό χαρακτήρα, αναβαθμίζεται και αξιοποιείται περιβαλλοντικά, αλλά και πολιτιστικά, σε όφελος των κατοίκων της περιοχής και όχι μόνον. Ο πολιτιστικός πλούτος που διαθέτει η Δ. Αθήνα από τα υπολείμματα της αρχαίας Ιεράς Οδού, μέχρι τη Μονή Δαφνίου, το κτίριο με τις τοιχογραφίες του Γύζη στο Παλατάκι, το Μπλοκ 15 στο στρατόπεδο Χαϊδαρίου–που επί ΣΥΡΙΖΑ απεκαταστάθη κτιριακά, το μνημείο του Πλουμπίδη κ.α. μπορούν να αναδειχθούν ως «ιστορική διαδρομή», συμβάλλοντας σημαντικά στην πολιτιστική ζωή των κατοίκων, ειδικά της Νεολαίας.
Ο ελληνικός Λαός και οι πολίτες της Δ. Αθήνας στις εκλογές της 7ης Ιουλίου θα απαντήσουν με τη ψήφο τους, δηλώνοντας τη βούλησή τους να συνεχιστεί η πορεία ανόρθωσης της Πατρίδας, για μια Κοινωνία χωρίς ανισότητες, με Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και κοινωνική προκοπή. Το πείσμα του δημοκρατικού και προοδευτικού κόσμου δεν θα επιτρέψει πισωγυρίσματα σε πολιτικές που έφεραν τη χώρα στα όρια της χρεοκοπίας και που οδήγησαν την κοινωνία σε καταστροφή.

Χαρά Καφαντάρη
Βουλευτής Β Αθήνας
Πρόεδρος επιτροπής παραγωγής και εμπορίου της Βουλής

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)