to top
  • βρείτε μας στο Twitter
  • βρείτε μας στο Facebook
  • βρείτε μας στο YouTube
  • στείλτε μας email
  • εγγραφείτε στο RSS feed
  • international version

Δεν μας φτάνει

Η διακυβέρνηση του 2015-2019 αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για να μην επαναλάβουμε τα όποια λάθη, για να είμαστε πιο αποφασιστικοί στη δράση


Στο επερχόμενο συνέδριο θα παραστούν περίπου 5.000 σύνεδροι, αριστεροί, αγωνιστές, δημοκράτες. Αλλά δεν μας φτάνει.

Για το επερχόμενο συνέδριο δεκάδες χιλιάδες μέλη και φίλοι του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. κατέθεσαν την άποψή τους - τι να αλλάξουμε, τι να κρατήσουμε. Αλλά δεν μας φτάνει.

Στο επερχόμενο συνέδριο θα φθάσουμε με πολύ καλά επεξεργασμένες θέσεις για όλα τα ζωτικά ζητήματα της χώρας, με απαντήσεις και κοστολογημένες προτάσεις. Αλλά πάλι δεν μας φτάνει.

Καθημερινά όλο και περισσότεροι πολίτες πυκνώνουν τις γραμμές μας, ακούν με προσοχή τις θέσεις μας, αντιλαμβάνονται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία θα είναι οπωσδήποτε μέρος της λύσης στο πρόβλημα που ακούει στο όνομα «κυβέρνηση της Ν.Δ.». Αλλά πάλι δεν μας φτάνει.

Δεν μας φτάνει γιατί πλέον γνωρίζουμε ότι, για να πετύχουμε ουσιαστική αλλαγή της πορείας αυτού του τόπου, πρέπει να συστρατευτούμε πολλοί περισσότεροι.

Δεν μας φτάνει γιατί δεν θέλουμε απλώς την ψήφο των πολιτών όταν γίνουν οι εκλογές, αλλά την ενεργητική στήριξή τους, το μυαλό και την καρδιά τους.

Δεν μας φτάνει γιατί ξέρουμε ότι τα διαπλεκόμενα συμφέροντα που απειλούνται είναι αδίστακτα και πολύ ισχυρά.

Δεν μας φτάνει γιατί η Ν.Δ. έχει δώσει βορά στα συμφέροντα αυτά μια ολόκληρη χώρα και δεν θα την παρατήσουν έτσι εύκολα.

Ξέρουμε όμως ότι πλέον όλοι είμαστε σοφότεροι, αποφασισμένοι, με εμπειρία και πρόγραμμα.

Η διακυβέρνηση του 2015-2019 αποτελεί μια πολύτιμη παρακαταθήκη για να μην επαναλάβουμε τα όποια λάθη, για να είμαστε πιο αποφασιστικοί στη δράση, για να κάνουμε πιο σωστές επιλογές προσώπων και προτεραιοτήτων.

Το επερχόμενο συνέδριο μπορεί να είναι ένα συνέδριο-τομή.  Όχι γιατί έτσι ικανοποιούμε το κομματικό μας ακροατήριο, αλλά γιατί έτσι ανταποκρινόμαστε στις προσδοκίες όσων βρίσκονται «εκτός των τειχών» και μας παρακολουθούν με προσοχή.

Το επερχόμενο συνέδριο οφείλει να μας εξοπλίσει με ακόμα πιο τεκμηριωμένες αποφάσεις, με ακόμα πιο σφυρηλατημένη ενότητα. Και αμέσως μετά να εκλέξουμε την ηγεσία του κόμματος, η οποία, με τον Αλέξη Τσίπρα επικεφαλής, να μπορεί να πείσει την κοινωνία ότι θα υλοποιήσει όσα υπόσχεται.

Δεν έχουμε καμία αμφιβολία από μεταξύ 14 και 17 Απριλίου όλα τα μάτια θα είναι στραμμένα στο συνέδριό μας. Ορισμένοι θα ψάχνουν να βρουν πιθανά «φάλτσα» για να μας επιτεθούν. Οι πολλοί όμως θα μας κοιτάζουν με ελπίδα για το αύριο, αλλά και με επιφύλαξη μήπως κι εμείς είμαστε «όπως οι άλλοι»…

Προσερχόμαστε στο συνέδριο με αισιοδοξία, σεμνότητα και αποφασιστικότητα. Ξέρουμε καλά ότι η Ιστορία γράφεται από τους παρόντες κι εμείς δεν λείψαμε ποτέ από την πρώτη γραμμή. Τώρα, όμως, εκτός από την αγνή αποφασιστικότητα που πάντα χαρακτήριζε την Αριστερά και τον ευρύτερο δημοκρατικό κόσμο, χρειάζεται να αποδείξουμε ότι μπορούμε να τα καταφέρουμε. Μπορούμε να συνδέσουμε μια προοδευτική πολιτική με την ευημερία των πολιτών. Μπορούμε να συνδέσουμε τη δημοκρατία με την πρόοδο. Μπορούμε να συνδέσουμε την προσδοκία με το αποτέλεσμα.

Αν τα πετύχουμε αυτά, τότε, ναι, μας φτάνει…

* Ο Γιάννης Μπαλάφας είναι βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. Β3 Νότιου Τομέα Αθηνών

* Όλα τα κείμενα του προσυνεδριακού διαλόγου αναρτώνται στην ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και το left.gr

2024 © left.gr | στείλτε μας νεα, σχόλια ή παρατηρήσεις στο [email protected]
§ Όροι χρήσης για αναδημοσιεύσεις Αναφορά Δημιουργού-Μη Εμπορική Χρήση 3.0 Μη εισαγόμενο (CC BY-NC 3.0)